Beauty

5 slechte gewoontes die puistjes veroorzaken

7

Een combinatie van hormonen, genen en slechte gewoontes zorgt ervoor dat je huid misschien niet in de staat is waarin je het graag ziet. Met andere woorden: onzuiverheden domineren je gezicht and you ain't happy about it. Nu kun je niet altijd iets aan puisten en acne doen, maar wat je wel kunt doen is de volgende slechte gewoontes elimineren.

1. Je gezicht continu aanraken
Eén van de dingen waar je huid snel op kan reageren is het aanraken van je gezicht. Wil je onzuiverheden zoveel mogelijk voorkomen? Dan moet je jezelf echt afleren om je gezicht aan te raken. Of je nu in de trein naar buiten kijkt of in de schoolbanken zit: grote kans dat je kin op je hand hangt. En hoewel je waarschijnlijk vaak genoeg je handen wast, zitten er toch altijd bacteriën aan je handen. Die bacteriën kunnen vervolgens weer pukkels veroorzaken. Je handen raken namelijk ook je telefoon, laptop en deurklink aan. Allemaal dingen die lekker veel bacteriën aantrekken die je huid niet zo leuk vindt.
 


2. Met make-up op slapen
Als je puisten krijgt van make-up zou je het product sowieso niet moeten gebruiken. Gelukkig hoef je je daar tegenwoordig niet heel druk om te maken, maar het komt weleens voor dat je niet goed reageert op een bepaald ingrediënt. Hoe dan ook, zorg er in ieder geval voor dat je niet met make-up op slaapt. Het is belangrijk dat je aan het einde van de dag je huid reinigt om make-up en vuil te verwijderen. Verzorg het daarna met de juiste huidverzorgingsproducten zodat je huid 's nachts goed kan herstellen. Hoe beter je huid herstelt, hoe sneller puisten weg zijn. 1+1=...?

3. Verkeerde reinigingsproducten gebruiken
Naast make-up gebruiken waar je huid goed op reageert is je huidverzorging minstens zo belangrijk. Je huid doet wat het doet en daar kun je niet veel aan doen, maar waar je wel iets aan kunt doen is hoe goed je je huid verzorgt. Daarom is het goed om te kijken naar jouw huidtype. Heb je een gevoelige huid? Dan heb je producten nodig voor een gevoelige huid. Want let op: puistjes hebben betekent niet automatisch dat je een vette huid hebt! En zorg er ook altijd voor dat je huid niet uitgedroogd voelt na het wassen, want dan gebruik je producten die niet mild genoeg voor je zijn.

4. Je kussensloop niet vaak genoeg wassen
Wist je dat je regelmatig je kussensloop moet wassen? Je wil namelijk niet weten hoeveel huidschilfers en bacteriën hierop zitten... ;-) Bovendien lig je er altijd met je haren op. Als je je haren niet iedere dag wast - wat we je ook aanraden - is de kans groot dat oliën van je hoofd via je kussen op je gezicht komen. Zelfs dat kan voor je huid een reden zijn om onzuiverheden te vertonen. Daarom is het zaak dat je maximaal een week op dezelfde kussensloop slaapt en het daarna wast om onzuiverheden op die manier zoveel mogelijk te voorkomen.
 

 

Een foto die is geplaatst door nike (@nike) op


5. Niet meteen douchen na het sporten
Zweet en een onzuivere huid gaan hand in hand. Daarom kan het dus voorkomen dat je in de zomer veel meer last hebt van puistjes dan in de winter. Niet alleen op je gezicht, maar op je hele lichaam. Je zweet namelijk meer - tijdens het sporten of gewoon omdat het warm is - en als je dan niet vrijwel direct gaat douchen verstoppen je talgklieren. Met andere woorden, puistjes vormen zich zo makkelijk. Daarom is het wel zo handig (en hygiënisch) om na het sporten gewoon meteen onder de douche te springen.

 
Makeup remover  /  Lotion en tonic 2in1
 

Aan welke slechte gewoontes maak jij je schuldig?

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved