9 dagelijkse bh struggles die elk meisje herkent

Fashion door Jasmijn

Bh’s: we love them. Kanten exemplaren voor een romantisch avondje, push up voor een nachtje dansen of strapless voor onder je favoriete party dress. We kunnen niet zonder dit ondergoed. Hoe zou een hobbelig fietstochtje voelen zonder een bh? De bh is een geniale uitvinding, maar tegelijkertijd zijn de dagelijkse bh struggles groot en kunnen we vaak niet wachten op het moment dat we thuiskomen en onze bh kunnen uittrekken.

Omdat onze haat-liefdverhouding met bh’s groot is hebben wij een aantal dagelijkse bh struggles op een rijtje gezet die elk meisje direct zal herkennen. 

Als je bh beugel genadeloos in je borstkas prikt
Meestal is het je favoriete bh. De bh die je stiekem elke dag aan hebt en stiekem veel te weinig wast. Op een gegeven moment is het juist deze lievelingsbh die het begeeft. De beugel prikt door de stof heen, steekt een hele middag op dezelfde plek in je linker boob en aan het einde van de dag voel je je verraden door je favoriete bh.


Hij zit nooit goed
Het voelt alsof je gestoken wordt door duizend kleine breinaalden. Je wilt niets liever dan in je trui graaien en die bh goed trekken. Je zit alleen net aan tafel bij je schoonouders, geeft toevallig een presentatie voor de klas of er zijn simpelweg teveel mensen in de buurt. Just your luck.

Ze zijn prijzig
Tuurlijk, er zijn genoeg goedkopere bh’s te vinden. Maar het elastiek is minder waardoor je elke vijf minuten het bh-bandje aan het ophijsen bent, het zogenaamd sexy kant jeukt als een malle en die beugel hè... Die beugel heeft het vanaf moment één op je gemunt. Dus schraap je dat zuurverdiende spaargeld maar weer bij elkaar voor een bh van een goed merk.

Ehm, waar komt opeens die back boob vandaan?
Een raadsel. Wat gebeurt er wanneer je een net iets te strakke bh onder een strak shirtje draagt? Juist. Dan knijpt je bh je rug samen op plekken waar je niet eens wist dat je een rolletje had zitten waardoor je opeens onflatteuze back boobs hebt. Aangezien je waarschijnlijk geen ogen in je achterhoofd hebt, ben je niet op de hoogte van deze rugrolletjes. Totdat je opeens een groepsfoto met jou en je vriendinnen op Instagram ziet verschijnen. Bedankt girlfriends, bedankt.

De eeuwige knoop
Vaak staat er in het waslabel in je bh dat deze op de hand gewassen moet worden. Je bent alleen te lui en gooit je bh’s gewoon allemaal de wasmachine in. Vervolgens ben je een kwartier bezig om alle bh’s uit elkaar te halen, want op magische wijze is het één grote knoop geworden.

De strapless plakbh
De strapless plakbh, ’s werelds kortste horrorstory. Deze bh plak je eenvoudig op de borsten waardoor de rug en schouders helemaal vrij zijn. Je hebt dus niet de angst halverwege de avond jouw strapless bh op de grond te vinden omdat deze onder je jurkje vandaan is gegleden. Ook fijn. Het plakeffect van deze strapless bh’s verdwijnen niet met een wasbeurt.

template girlsceneKoopjes ontbreekt

Randjes stof die gaan open staan
De enige oplossing tegen het open staan van stofrandjes is om de bh minder vaak te wassen. Maar ja, dat is natuurlijk weer niet heel fris. Dus dragen we die bh toch maar onder een strak shirtje en zijn de randjes mega zichtbaar. Soms moet je je als meisje gewoon maar ergens bij neerleggen. Gelukkig zijn er voor dit soort situaties bh’s gemaakt van soft gels.

Bra off, hair up, sweats on
De hele dag kijk je uit naar dat moment dat je bh uit kan. Maar als je thuis komt zit je oma op de bank. Of je hebt eindelijk je bh uit gedaan, maar komt erachter dat je nog naar de supermarkt moet. Jammer, die bh is uit en geen denken aan dat deze vandaag weer aan gaat.

Shoppen voor een nieuwe bh is voor niemand leuk
Het gaat je nooit lukken om dezelfde bh te vinden. Het maakt niet uit of je precies weet welke bh-maat je hebt. Er is sowieso niet één borst die hetzelfde formaat is, hoe kunnen ze voor al die verschillende borsten een perfect passend model maken? Niet te doen dus.

Wat is jouw ergste bh struggle?

Bron