Beauty

De 5 grootste haartrends van het moment

Inmiddels weet je wat de beautytrends voor de lente en zomer zijn, maar onder het mom 'als je haar maar goed zit' vindt de Girlscene redactie het ook weleens tijd om de haartrends op een rijtje te zetten. Wat zijn de grootste trends van het moment en waar hebben we deze trends gespot? We zetten het in dit artikel allemaal onder elkaar.
 


1. Rechte pony
We noemen een Acne, Armani en Alexander Wang: stuk voor stuk designers die hun modellen met een rechte pony de catwalk op lieten gaan. Je leest het goed, de pony is terug van weggeweest! Of je nu gaat voor een warrig effect of juist steil, alles mag en kan. Het is in ieder geval een simpele trend waarmee je heel makkelijk de look and feel van je kapsel kunt veranderen. We like. Vind je een pony nog een beetje eng? In dit artikel lees je de nodige tips zodat je jouw pony in toom kunt houden. 
 


2. Vlechten
Surprise suprise, ook nu blijven we veel vlechten zien. Eigenlijk zijn vlechten al seizoenen lang hot. Des te meer reden om ermee te blijven experimenteren. ;-) Van een Heidi vlecht langs je voorhoofd (Hervé Léger is onze favoriet) tot een vlecht in je paardenstaart: met een vlecht zit je altijd goed. Bovendien is het een goede manier om je haar er goed uit te laten zien op een bad hair day. Wissel af tussen de gewone vlecht, vissengraatvlecht en de twist vlecht waarmee je twee plukken haar om elkaar draait. Ook dat spotten we veel tijdens Fashion Week!
 


3. Lage staarten
Miu Miu en Chanel brengen de twee lage paardenstaarten weer terug. Je kent de staartjes vast nog wel van vroeger en anno 2016 is het weer helemaal terug! Het is een lastige haartrend om te rocken, maar wie terug wil naar de kinderjaren kan de lage staartjes nu weer trendy maken. Combineer het met een haaraccessoire om het kapsel meer 'nu' te maken of wikkel een plukje haar om het elastiek net zoals te zien was bij Marni.
 


4. Wob (wavy bob)
De lange bob domineerde heel 2015, maar als het aan de haarstylisten ligt mag het haar dit jaar nog korter. Alhoewel, er is wel een tegenbeweging op gang, maar er is natuurlijk plaats voor meerdere haarstijlen. ;-) Je kunt de bob steil dragen zoals Gigi Hadid deed, maar wat een veel geziene hairdo is, is de wob. Oftewel: wavy bob. Met dit kortere kapsel heb je binnen vijf minuten een slag in je haar als je een krultang gebruikt. Bovendien kun je ook een sea salt spray op vochtig haar gebruiken om een warrig effect te creëren.
 


5. Lang, langer, langst
We lieten het al even vallen bij trend 4, maar langer haar maakt weer een comeback. De afgelopen tijd zagen we vooral korter haar, tot nu! Selena Gomez en Lauren Conrad laten niets voor niets hun kortere haar weer lang groeien. Naast de wob is lang haar namelijk een megatrend. We zien heel veel krullen, zachte waves à la Victoria's Secret en rommelig haar in een paardenstaart: alles kan. Als je korter haar hebt moet je misschien wel naar de extensions grijpen om snel lang haar te krijgen. En anders lekker je haar laten groeien!
 
Invisibobble  /  Tangle Teezer
 

Welke haartrends zijn jouw favoriet?

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved