News

Waarom cola uit een glazen flesje lekkerder smaakt dan uit een blikje

Soms heb je gewoon cola nodig. Dan kan je aan niks anders denken dan aan koude cola. Niks mis mee om af en toe aan die craving toe te geven. En dan het liefst op een terras, want dan drink je cola uit een glazen fles en niet uit een blikje. Drink jij cola ook liever uit een flesje dan uit een blikje? Dat is helemaal niet vreemd, want onderzoek heeft uitgewezen dat cola inderdaad lekkerder smaakt uit een flesje dan uit een blikje. En dit is waarom. 

Ja, het is echt bewezen. Cola is lekkerder uit een glazen flesje dan uit een blikje. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers van het consultingbedrijf Science by Design vastgesteld. Want wat blijkt? Cola reageert op het materiaal waarmee het is verpakt. Het drankje kan namelijk een chemische reactie hebben met de verpakkingsmaterialen en bedrijven doen er alles aan om dat te voorkomen. "Toch kan dat nooit worden voorkomen", zegt onderzoeker Sara Risch.

Glas is het minst gevoelig voor chemische reacties en daarom smaakt cola uit een flesje zo lekker. "De smaak blijft hierdoor het meest authentiek", vertelt Sara. Cola smaakt dus iets anders als je het uit een blikje of plastic flesje drinkt. Plastic flessen hebben bijvoorbeeld een acetaldehyde bekleding. Dit voorkomt een chemische reactie tussen de verpakking en de vloeistof, maar het materiaal kan wel de smaak beïnvloeden. Hierdoor kan je een plastic nasmaak proeven. Ook een blikje is bekleed met polymeren om een chemische reactie te voorkomen, maar hierdoor kan de cola ook anders smaken. 

Er is geen discussie over mogelijk: cola is veel lekkerder uit een glazen flesje! We kunnen niet wachten tot het terrasjesweer is... ;-)

Vind jij ook dat cola lekkerder smaakt uit een glazen flesje? Of ben je het er juist niet mee eens?

Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved