Lifestyle

Tips voor als je vriend niet kan klaarkomen

Als je een relatie hebt (of aan het scharrelen bent) weet je wel dat je er op een gegeven moment van het één het ander komt: seks. Seks is leuk en fijn, maar soms gaat het niet helemaal zoals je verwacht. Er kunnen zelfs 'problemen' ontstaan, bijvoorbeeld als je vriend niet kan klaarkomen. Geen nood aan de man, de volgende tips helpen jullie daarbij.

Laten we eerst even vooropstellen dat seks om plezier draait, niet om klaarkomen. Wel is een orgasme een fijne bijkomstigheid en bij sommige mensen komt het voor dat het niet lukt. Dat maakt in principe niet uit, maar het kan zijn dat je vriend het lastig vindt als hij degene is die niet kan klaarkomen. Misschien heb jij hier ook mee te maken en dan komt dit artikel heel goed van pas! 

1. Hij masturbeert (te) vaak
Als je vriend doordeweeks zichzelf vaak aftrekt en jullie in het weekend pas samen zijn kan het zijn dat hij moeite heeft met klaarkomen. Misschien merk je dat zelf ook wel, hoe vaker je achter elkaar masturbeert, hoe moeilijker het is om je hoogtepunt te bereiken. Als dit bij hem het geval is kun je hem vragen om even een weekje niets te doen om te zien hoe hij daarna op jou reageert.

2. Laat hem vertellen wat hij lekker vindt
Ben je hem oraal of met de hand aan het bevredigen en duurt het maar voordat hij klaarkomt? Dan is het vanuit zijn kant misschien handig om te vertellen wat hij lekker vindt. Dat is bij iedere man anders, dus wat bij de één werkt, werkt voor de ander niet. Daarom is het wel zo belangrijk dat hij je begeleidt en aangeeft als je goed bezig bent. Op die manier maak je seks (en voorspel) voor jullie allebei leuker. Uit dit artikel kun je meer inspiratie halen.
 


3. Leg er geen druk op
Je vriend merkt ook wel dat hij niet klaarkomt. Het beste dat je kunt doen is er vooral geen druk opleggen. Laat liever ook niet merken als het je frustreert, want daardoor voelt hij alleen maar meer prestatiedruk. Je kunt in plaats van hand- of mondwerk overgaan op all the way gaan of besluiten om het voor nu af te kappen.

4. Bespreek het met hem
Sommige koppels vinden het moeilijk om over seks te praten, maar in dit geval is dat wel heel belangrijk om te doen. Bespreek met hem wat mogelijke oorzaken zijn van het feit dat hij moeite heeft met klaarkomen. Is het omdat hij te veel masturbeert of misschien wel omdat je niet precies weet wat hij lekker vindt (zie punt 1 en 2)? Heeft hij er altijd al last van gehad? Op die manier kun je samen tot een oplossing komen.

5. Betrek zijn ballen bij het spel
Een goede tip is om zijn ballen te betrekken tijdens een vrijpartij. Dit kan bijvoorbeeld als je hem aftrekt of pijpt. Zijn ballen zijn erg gevoelig en veel mannen vinden het prettig als je er zachtjes mee speelt. Je kunt ze bijvoorbeeld 'masseren' terwijl je tegelijkertijd met andere handelingen bezig bent. Verder kun je ze zachtjes (!) in je mond nemen en likken. En again: vraag aan hem of hij het lekker vindt.

6. Oefen, oefen, oefen
Hoe lang zijn jullie al samen? Als jullie elkaar nog helemaal niet zo goed kennen en nog niet vaak seks hebben gehad is het niet gek als hij niet altijd klaarkomt. Jullie zijn nog bezig met elkaar ontdekken en bovendien kan er nog een andere (psychologische) reden zijn waarom het niet lukt. Het advies dat wij kunnen geven is in ieder geval om lekker door te oefenen, niet te veel erover na te denken en vooral te bespreken wat jullie allebei fijn vinden om te doen. Seks is leuk en klaarkomen is geen must! Blijf nieuwe dingen proberen, kies standjes die stimulerend werken en zorg dat jullie allebei erg opgewonden zijn. Dat is een gouden combinatie.

En vergeet niet: zo lang hij jouw handelingen fijn en lekker vindt is het heus niet zo erg dat hij geen hoogtepunt bereikt.

Wat zijn jouw tips?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved