Lifestyle

11 kleine dingen om de vonk in je relatie te houden

Soms heb je van die stressvolle, drukke dagen waarbij de liefde tussen jou en je partner een beetje weg lijkt te vallen. Het kan natuurlijk geen kwaad om beiden je eigen ding te doen, maar het is niet de bedoeling dat de spanning in jullie relatie hierdoor verdwijnt. Met deze kleine, maar toch zeer waardevolle tips houden jullie de spark in jullie relatie.

1. Schrijf korte, lieve briefjes
Een korte tekst als I love you kan zijn hele dag al goedmaken. Doe deze briefjes bijvoorbeeld in zijn jaszak of lunchbox.

2. Leg je telefoon eens weg als jullie samen zijn
En met weg bedoelen wij dan ook écht weg. Laat het bijvoorbeeld in je tas zitten of leg het ver uit het zicht. Op deze manier laat je zien dat hij echt jouw volledige aandacht heeft.

3. Benadruk het positieve
Zijn er irritaties in jullie relatie? Snurkt hij bijvoorbeeld? Of speelt hij misschien wel veel te veel videogames? Laat het los. Geef hem complimentjes. ”Wat zie je er goed uit, schat!” Succes gegarandeerd.

4. Take a break and smile
Wanneer jullie allebei gigantisch aan het stressen zijn, bijvoorbeeld door een deadline of een andere belangrijke opdracht, neem dan even een break. Doe samen iets geks, ga grappige videos op YouTube bekijken en lach! Zoek samen de ontspanning op zodat je hierna weer met een goed humeur aan de slag kan gaan.

5. Geef elkaar de ruimte
Dit is een heel belangrijk punt voor beide partijen. Iedereen heeft af en toe wat ruimte nodig. Als je merkt dat je partner wel wat alone time kan gebruiken, geef het dan ook! Misschien voor jou zelf wel een goede reden om even te gaan shoppen. Alone time 2.0, toch? 😉 

6. Groet elkaar altijd met een knuffel of een zoen
Ja meiden, laat de intimiteit niet verdwijnen in je relatie. Kleine dingen zoals deze kunnen heel bepalend zijn voor je relatie. Ook al zie je elkaar elke dag en heb je er eigenlijk geen zin in, dit zal je dag voor allebei al een beetje beter maken.

7. Verras je partner
Surprise, surprise! Je partner verrassen kan op heel veel manieren. Denk aan een sexy lingeriesetje, maar ook het maken van zijn lievelingsmaaltijd is punten scoren.

8. Moedig elkaar aan
Zit die deadline er weer aan te komen en moet je vriend de hele avond en misschien zelfs nacht doorwerken? Moedig hem dan aan! Hij kan vast wel wat extra aanmoediging gebruiken want ga er maar niet vanuit dat hij dit voor zijn plezier doet. 😉

9. Plan een weekly special
Het is misschien niet altijd mogelijk om samen te eten of veel samen te doen. Plan daarom elke week, indien mogelijk, op dezelfde dag en tijd een special date. Ga bijvoorbeeld elke dinsdag samen ontbijten ‘s ochtends. Of ga elke vrijdagavond samen naar de stad of plan een filmavond. Maak er een traditie van en zorg dat jullie hier beiden elke week naar uitkijken. 

10. Stuur elke dag een sexy foto
Dit kan heel spannend en leuk zijn, helemaal voor degene met een langeafstandsrelatie, maar ook als je elkaar elke dag ziet kan dit een opwindend moment zijn. Let hierbij wel op dat je de foto naar de juiste persoon stuurt! Je wilt toch niet dat die foto per ongeluk bij je beste vriendin of, even worse, bij je baas op de telefoon terechtkomt?! 😉

11. Zorg goed voor jezelf
Het hebben van een relatie betekent absoluut niet dat je nu geen moeite meer hoeft te doen om er mooi uit te zien. Doe die rode lippenstift nog eens op en trek gerust die mooie jurk aan. Dit zorgt voor een boost van je eigen zelfvertrouwen en je partner kan dit ook waarderen. 

Wat vind jij van deze tips? Wat doe jij om je relatie spannend te houden?

Bron

Beeld: Pixabay

Must reads 👀