News

Koppige kinderen zijn later rijk en succesvol

7

Had jij vroeger elke avond een discussie met je ouders over hoeveel groente je moest opeten? Luisterde je nooit als de juf zei dat je stil moest zijn? Je hebt mensen vroeger misschien hoofdpijn bezorgd door jouw koppigheid, maar die karaktertrek brengt je wel ver in het leven! Onderzoek wijst uit dat koppige kinderen later meer kans hebben om rijk en succesvol te worden. Steek die maar in je zak! 

Je hebt het je ouders ongetwijfeld best moeilijk gemaakt door altijd nee te zeggen op alles wat ze zeiden. Een koppig kind is niet de makkelijkste, maar die koppigheid levert ook veel voordelen op. Een Amerikaanse studie toont aan dat koppige kinderen later rijker en succesvoller zijn!


Voor het onderzoek is een groep mensen veertig jaar lang gevolgd. Op hun achtste of twaalfde legden ze een test af die peilde naar academisch niveau. Ook werd de groep kinderen getest op koppige karaktertrekken. Veertig jaar later deden de inmiddels volwassenen nogmaals de twee testen. 

De kinderen die hoog scoorden op koppige karaktertrekken, bleken veel succesvoller te zijn dan degenen die lager scoorden! Maar het is niet alleen maar goed nieuws. Een aantal kinderen bleek later heel ver te gaan voor succes, bijvoorbeeld door aan illegale zaken deel te nemen. 

Was jij ook koppig als kind? 

Bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

7 reacties

 • 4 maanden geleden DrerieOpen

  Ik wil later ook graag veel geld verdienen. Dat lijkt me leuk.

 • 2 jaar geleden Anna Bozoki

  Http.Mary ze bedoelen dat je daar beter kan aan deelnemen dan mensen die helemaal niet koppig zijn, want zij kunnen durven gwn nee te zeggen en zeggen wat ze wel en niet willen in plaats van alles accepteren wat ze niet persen leuk vinden... zoals ik😂🙌😂

 • 3 jaar geleden Loes

  Je kan de titel: "koppige kinderen zijn later rijk en succesvol" niet stellen. Het onderzoek laat alleen een correlatie zien tussen koppige karaktertrekken en succes. Dit betekent dus niet dat koppigheid de oorzaak is van een succesvol leven.

 • 3 jaar geleden kusjeNatasja.

  rt @justAn0therGirl ik hoop maar dat ik succesvol word....

 • 3 jaar geleden justAn0therGirl

  ik ben altijd al koppig geweest

 • 3 jaar geleden Lisette

  Niet alle koppige mensen zijn zo mag ik hopen?

 • 3 jaar geleden Httpx.Mary

  Ik vind het niet echt positief als koppige mensen rijk en succesvol zijn omdat ze deel namen aan illegale ondernemingen.... Dan ben ik liever wat armer denk ik

 1. 1