Deze internet challenge gaat te ver

News door Renee

Dat we op internet rare challenges en hypes tegenkomen is inmiddels allang bekend. Sterker nog, 2015 was waarschijnlijk het jaar van de gekke challenges. Sommige challenges zijn zo bizar dat we er een heel artikel over schreven. Maar wat een 14-jarige Amerikaanse jongen nu heeft gedaan gaat echt te ver. Hij mag blij zijn dat hij het nog na kan vertellen...

De duct tape challenge is schijnbaar de nieuwste hype op YouTube. Het is geen onschuldige challenge waarbij je probeert om zonder handen je make-up aan te brengen, maar een serieus gevaarlijke challenge die niemand na zou moeten doen. Bij de duct tape challenge word je door iemand anders vastgezet met duct tape - zo ver was je misschien al - en vervolgens word je gefilmd hoe je jezelf probeert te bevrijden. We vragen ons af wie zoiets verzint, want het is niet alleen onveilig, het is ook hartstikke stom om dit te doen.

Daarom was het ook wachten tot het fout zou gaan. Dat gebeurde... Bij Skylar Fish, een 14-jarige jongen uit Wisconsin, liep het namelijk allesbehalve goed af. Skylar zag niet het gevaar van deze challenge in, helaas. Hij viel om waarbij zijn hoofd keihard tegen het raamkozijn stootte. Je kunt vast wel raden dat Skylar blij mag zijn dat hij dit na kan vertellen, aangezien hij enorm letsel heeft opgelopen. 

Gelukkig gaat het relatief goed met Skylar, maar hij mag blij zijn dat hij 1. nog leeft en 2. geen hersenbeschadiging heeft opgelopen. Samen met zijn moeder hoopt Skylar aandacht te vragen voor deze challenge en hun boodschap is om vooral niet mee te doen, want je leven wagen voor de duct tape challenge is het echt niet waard. Probeer de duct tape challenge daarom absoluut niet uit.

De foto's van Skylar zijn erg schokkend, dus als je het aandurft om de beelden te bekijken kun je hier klikken.

Wat vind jij van de duct tape challenge?