Het bewijs is hier: de geur van scheten is goed voor je

News door Renee

Over taboes gesproken... Misschien laat jij wel te pas en te onpas een scheet in het bijzijn van je gezin, maar is het überhaupt een onderwerp dat je zou bespreken met je vriendinnen en je vriend(in)? Grote kans dat je dan iets meer op je hoede bent. Maar no worries, want onderzoek toont aan dat scheten laten - en vooral de geur van scheten - hartstikke goed voor je is.

Het klinkt misschien idioot, maar het schijnt echt zo te zijn: het inhaleren van scheten is goed voor de gezondheid. Whaaaat? Onderzoekers aan de Universiteit van Exeter geloven namelijk dat de geur van scheten kanker tegen kan gaan. En niet alleen kanker, maar ook andere ziektes. Uh, oké...

Dat scheten niet lekker ruiken is vast algemeen bekend en toch is het juist zo goed voor je, aldus de onderzoekers. Zij leggen uit dat de geur door je lichaam zelf geproduceerd wordt en dat het in feite een goed gas zou zijn om te gebruiken bij toekomstige behandelingen. Toch blijft het gek hoe dit gas zo'n invloed op je gezondheid kan hebben. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat je hiermee de kans op kanker, beroertes, hartaanvallen, jicht en dementie verkleint. 

 

A photo posted by Joéllie (@joellie.s) on

Interessant, maar het klinkt niet als een fijn iets... Klik hier om meer te lezen.

Wat vind jij ervan dat scheten zo'n invloed op je gezondheid hebben?