Lifestyle

8 redenen waarom we klaar zijn met mannen met knotjes

22

Knotjes bij mannen is één van de meest omstreden onderwerpen. Je wordt er warm van of je vindt het verschrikkelijk. Eén ding is zeker, we zien steeds vaker mannen met knotjes over straat lopen. Het was leuk voor even, maar nu zijn we wel klaar met deze hairdo. Mannen: stop met de man bun, wij willen ons knotje weer terug! En dat is niet de enige reden waarom we klaar zijn met de man bun... 

1. Het is een vrouwenkapsel
Als we je vijf jaar geleden hadden gezegd dat mannen ook knotjes dragen, dan had je ons hard uitgelachen. Knotjes, dat is toch iets voor vrouwen? Toen wel, ja. Hoewel we niet van mening zijn dat bepaalde dingen alleen voor mannen of vrouwen zijn, is het niet oké dat we steeds vaker mannen zien rondlopen met mooiere knotjes dan wij. Mannen, wij willen ons knotje terug! 

2. Mannen met man buns zien er onverzorgd uit
Je hebt mannen met mooiere knotjes dan jij, maar in de meeste gevallen ziet het er gewoon onverzorgd uit. De meeste mannen hebben nooit wat speciaals met hun haar gedaan, dus ze zijn ook niet gewend om een fatsoenlijk kapsel te maken. Kunnen ze niks aan doen, maar hierdoor zien ze er wel ehhh... als een zwerver uit. Niet aantrekkelijk. 

3. Het is een hipster-dingetje
Hipsters waren even leuk, maar inmiddels hebben we het wel gezien. Net als de beanies, baard, bril met neppe glazen hoort het knotje ook bij hipsters. Het is niet leuk en bijzonder meer, want er zijn tegenwoordig heel veel hipsters. Een beetje originaliteit, please! 

4. Het staat de mannen negen van de tien keer niet
We gaan absoluut niet ontkennen dat mannen met knotjes sexy zijn. De man bun kan woestaantrekkelijk zijn, maar er zijn ook veel mannen die het absoluut niet staat. Zij nemen alleen een knotje omdat het hip is. Een man bun moet je staan. Als je het hoofd of gezicht er niet voor hebt, neem er dan geen. We smeken het ;-). 

5. Lang haar zorgt voor onhandige situaties
Een knotje betekent ook dat een man lang haar heeft. Als jij ook lange lokken hebt dan levert dat nogal onhandige situaties op tijdens intieme momenten. Zitten jullie middenin een passionele zoenpartij, wordt het abrupt onderbroken doordat jouw haar in de knoop zit met het haar van je lover. Niet echt sexy...

6. Mannen met knotjes staan langer voor de spiegel dan jij
De man bun ziet eruit alsof het even snel opgestoken is, maar wij weten maar al te goed dat er veel meer tijd in zit dan je denkt. Een man met een fatsoenlijke knot besteedt al gauw 20 minuten aan zijn kapsel (zo niet, dan komen we weer op punt 2), om nog maar te zwijgen over alle stylingproducten die erin gaan. Als jouw vent een knotje heeft dan moet je ongetwijfeld vaak op hem wachten - en daar houden we niet van. En in welke wereld is het oké dat mannen langer voor de spiegel staan dan vrouwen?

7. Het is afgelopen met kroelen
Heerlijk om door het weelderige haar van je vriend te kroelen. Maar ja, dat kan natuurlijk niet als hij een knotje in heeft. En wat dacht je van lekker relaxed op de bank of in bed liggen? Dat gaat ook niet, want dan is zijn kapsel verpest. Ongezellig, toch?

8. Mannen met knotjes zijn ijdeltuiten
Een verzorgde man, ja graag! Dat moedigen we alleen maar aan. Maar een perfect knotje wijst erop dat de man in kwestie een echte ijdeltuit is. Zo iemand die honderd keer per dag in de spiegel kijkt en constant aan zijn haar zit. Geen leuk date-materiaal dus, want iemand die zo met zichzelf bezig is levert geen interessante en gezellige gesprekken op.

Ben jij ook klaar met de man bun? 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved