Lifestyle

Zo geef je jouw kamer een industriële look

7

Je droomt er uren bij weg op Instagram of Pinterest: interieurs. Een trend die de laatste jaren veel voorbijkomt is die van interieurs die net niet af lijken of waarbij expres onderdelen niet zijn weggewerkt. Stiekem willen we natuurlijk allemaal van die prachtige, industrieel uitziende ruimtes, maar hoe doe je dat nou eigenlijk in je eigen kamer? Op welke punten moet je letten om het bij jou goed door te voeren? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Zoals hierboven al staat gaat het dus om het behouden van ruwe onafgewerkte, onderdelen in een huis. Deze worden normaal weggewerkt. Het open laten wordt soms gedaan om de vorige functie van een gebouw te laten zien. Maar er komt natuurlijk meer bij kijken om een industrieel interieur te creëren. Zo moet je meubels kiezen op zowel functie als stijl, maar let je altijd op aardetinten en een ruwe, grove afwerking. Daarnaast zie je vaak de gebruikte bouwmaterialen zoals cement, (onafgewerkt) hout en metaal.

Ergens lijkt deze stijl natuurlijk op het Scandinavische minimalisme. Daar waar een Scandinavisch interieur zo weinig mogelijk onderdelen en details bevat, is dit niet ongebruikelijk bij een industrieel interieur. Hiermee kan juist het grove benadrukt worden. Door bijvoorbeeld cement, een ruw materiaal, te mengen met metaal, een glad materiaal, zorg je voor een soort clash. Niet iedereen heeft een mooie bakstenenmuur, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om een industrieel design te faken. Er is tegenwoordig genoeg behang te vinden met deze print. Ook wordt oud vaak met nieuw gecombineerd. Denk aan antieke meubels met cement, steen of metaal. 

Inspiratie vind je hieronder:

 

 

 

Een foto die door brinkbrothers is geplaatst op

 

 

 

 

Een foto die door foundandfinish is geplaatst op

 

 

Een foto die door interiorspace_ is geplaatst op

 

 

Een foto die door inspiring_homes is geplaatst op

 

 

Een foto die door h2ll5_interior is geplaatst op

 

 

 

 

 

 


Zie jij het helemaal zitten om deze stijl door te voeren? Dan hebben we alvast een aantal stijlvolle accessoires voor je uitgezocht!

Draadmand Hema | Lamp Eglo | Boomstam kruk K&K

Houd jij van een industriële look? 

bron, bron, bron

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved