Beauty

8 huidverzorging tips voor de winter

4

Merk je dat je meer last hebt van huidproblemen nu de winter in volle gang is? Herkenbaar... Het is niet zo gek dat je huid anders reageert, want zodra de seizoenen veranderen, verandert je huid mee. Dat is heel normaal, maar hoe kun je nu eigenlijk je huid zo goed mogelijk verzorgen in de winter? Girlscene geeft de 8 beste tips.

1. Smeren is het motto
Kijk maar niet raar op als je 's ochtends en 's avonds flink moet smeren om je huid in goede conditie te houden. Eén van de beste huidverzorging tips die we je mee kunnen geven is daarom om je huid goed in te smeren. Met dagcrèmes, nachtcrèmes, olie en SPF (tegen de zon). Geef je huid op die manier genoeg liefde.

2. Voeg een gezichtsolie aan je collectie toe
Onmisbaar in de winter is een gezichtsolie. Nog zo'n handige huidverzorging tip! Je kunt olie over je hele gezicht aanbrengen zonder dat je gezicht vet wordt. Als je daar wel bang voor bent is het aan te raden om het alleen 's avonds op een gereinigde huid aan te brengen naast je nachtverzorging. Wat zo fijn is aan olie is dat je slechts een paar druppels nodig hebt en dat het een barrière creëert. Op die manier heb je minder last van de invloeden van buitenaf.

Tip: heb je last van droge plekken op de huid? Dan kun je de olie ook plaatselijk aanbrengen. Gebruik bijvoorbeeld de gezichtsolie van L'Oréal.

3. Pas op met reinigingsdoekjes
Girlscene's Renée zweert bij een speciale olie om het gezicht te reinigen in de winter. Olie verwijdert make-up namelijk op een milde manier zonder je huid uit te drogen. Wat niet mild is, zijn reinigingsdoekjes. Deze kun je beter niet gebruiken, zelfs niet als je heel lui bent. Lees hier waarom.
 

 

A photo posted by Nicole (@nicolesbeautybabble) on


4. Was je gezicht niet onder de douche of in bad
Wat Girlscene's Danique bij Kiehl's heeft geleerd is om niet je gezicht onder de douche of in bad te wassen. Waarom? Water droogt je huid uit, wat verklaart waarom je huid soms zo trekkerig aanvoelt na het douchen. Hoe korter je onder de douche staat, hoe beter dus! 

5. Gebruik niet enkel olievrije producten
Misschien vind je het in de zomer fijn om olievrije producten te gebruiken om een vette huid tegen te gaan, maar in de winter is het tijd om van huidverzorging te switchen. Zoek juist hydraterende producten uit om de glans op je gezicht te behouden.

6. Poets dode huidcellen weg
Het hele jaar door is het belangrijk om dode huidcellen te verwijderen. Vooral als je snel een doffe huid krijgt! Dit wordt namelijk (deels) veroorzaakt door dode huidcellen. Help de nieuwe stralende huid daaronder daarom een handje door eens per week te scrubben of te exfoliëren.

7. Trek niet aan droge velletjes
De winter en droge velletjes gaan hand in hand. Geef toe: hoe verleidelijk is het om aan die droge velletjes te trekken? Vooral op je lippen, maar zoals je waarschijnlijk wel weet kun je dit beter niet doen. Op die manier verpest je de huid nog meer en heeft je huid langer nodig om het te herstellen. Beter kun je de juiste huidverzorging gebruiken - in dit geval een vette lippenbalsem - om de huid de voeding te geven die het nodig heeft.

8. Bestudeer je dagcrème
Gebruik je wel de juiste dagcrème? Dat is een goede vraag! Dagcrème is misschien wel het belangrijkste aan je hele huidverzorging. Wat ook belangrijk is, is dat je niet het gevoel hebt dat je vijf lagen dagcrème moet smeren voordat je huid goed aanvoelt. In dat geval gebruik je een dagcrème die niet voedend genoeg is. Aan de andere kant... Als dagcrème je huid extreem vet maakt is het waarschijnlijk juist te rijk en kun je een lichtere variant gebruiken die minder dik is.

Wat zijn jouw huidverzorging tips voor de winter?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 3 jaar geleden fleurdk

  Gebruik je wel de juiste dagcrème? Ja, mijn dagcreme is van Lefery

 • 3 jaar geleden Atosenzosja

  Ik heb er even een artikel bijgepakt van Jetske. http://www.dr-jetskeultee.nl/het-verwijderen-van-dode-huidcellen-een-exfoliant-of-scrub/obj777742.

  Zij geeft inderdaad aan dat een hele milde scrub wel kan. Maar het is dus niet de verstandigste/beste oplossing.

 • 3 jaar geleden Gathering

  @Atosenzosja, hoezo dan?

 • 3 jaar geleden Atosenzosja

  Sorry? Scrubben? Doen jullie echt helemaal geen achtergrond onderzoek? Je gezicht scrubben kan je júist beter niet meer doen.

 1. 1