Beauty

10 redenen waarom huidverzorging zo belangrijk is

Van dagcrèmes tot lotions... Er is oneindig veel huidverzorging te vinden in de schappen van drogisterijen en parfumerieën. Zoveel dat het soms lastig is om de producten te vinden die bij jou passen. Heb je überhaupt huidverzorgingsproducten nodig? Het antwoord is ja! Girlscene vertelt je in dit artikel waarom skincare zo belangrijk is. Lees maar mee.

1. Je huid is het grootste menselijke orgaan 
Dit komt waarschijnlijk niet als verrassing, maar je huid is het grootste menselijke orgaan. Je zorgt waarschijnlijk ook goed voor de rest van je lichaam om gezond te blijven, dus waarom zou je niet goed voor je huid zorgen? Zowel voor je gezicht als voor de rest van het lichaam is skincare belangrijk.

2. Make-up ziet er beter uit
Als je (dagelijks) make-up draagt weet je misschien wel hoe belangrijk skincare is. Make-up oogt namelijk minder mooi en minder natuurlijk op een niet gereinigde huid. Des te fijner is het dus om make-up aan te brengen op een schoon canvas en daar heb jij skincare voor nodig.

3. Minder onzuiverheden
In verschillende gevallen kun je onzuiverheden linken aan slechte of verkeerde skincare. Reinig je huid 's ochtends en 's avonds en geef het de nodige hydratatie met de juiste skincare om onzuiverheden tegen te gaan (voor zover mogelijk). 
 

4. Je huid is altijd in goede conditie
Je gebruikt skincare mede om je huid goed te hydrateren en in goede conditie te houden. Je moet je hele leven met je huid doen en daarom is het verstandig om vanaf jonge leeftijd al passende skincare te gebruiken. Dan heb je nooit meer last van een extreem droge of juist een extreem vette huid. Met skincare kun je namelijk je huid precies geven wat het nodig heeft!

5. Beschermen tegen de zon
Skincare om je huid te beschermen tegen de zon? Dat is het hele jaar door iets wat je eigenlijk moet doen. Nu zie je misschien niet wat er gebeurt als je onbeschermd de zon in gaat, maar later zie je dat zeker wel. Denk aan rimpels en donkere pigmentvlekken die je niet zo maar weg krijgt. Skincare it is!

6. Je huid heeft het nodig
Letterlijk lekker in je vel zitten heeft grotendeels te maken met skincare als het aan Girlscene's Emma ligt. Emma heeft bijvoorbeeld een droge huid en zij kan het zich niet voorstellen om zonder dagcrème de deur uit te gaan. Je huid heeft overdag skincare nodig om soepel en zacht te blijven en 's avonds breng je skincare aan zodat je huid kan herstellen tijdens het slapen.

7. Egale huid
Een egale huid heeft niet alleen te maken met onzuiverheden, maar ook met rode plekken, droge plekken, gevoelige plekken, doffe teint... Voor ieder huidprobleem en voor ieder seizoen is de juiste skincare aan te raden. Heb je droge plekken? Gebruik dan een gezichtsolie. Heb je juist last van veel roodheid? Gebruik dan skincare producten die groen zijn om het rood te neutraliseren. Is een doffe huid jouw probleem? Check dan punt 9.

8. Vuil verwijderen
Denk eens aan de dingen waaraan je huid wordt blootgesteld overdag. Niet alleen zonlicht, maar ook stof, make-up en uitlaatgassen. Niet heel bevordelijk om je huid in goede conditie te houden dus. Niets is zo fijn om deze vieze laag van je gezicht te halen met skincare producten. Eerst je huid reinigen, dan lekker insmeren of zelfs een masker gebruiken... Je huid vindt dat allemaal erg prettig.

9. Je krijgt een mooie glans
Mede door stress of een verkeerde skincare routine kan jouw huid glans verliezen. Daardoor zie je er dof of zelfs grauw uit. Again: skincare komt nu goed van pas. Allereerst is het belangrijk om dagelijks te reinigen en te hydrateren en verder kun je skincare-producten gebruiken als een exfoliator om dode huidcellen te verwijderen. Als je dat laatste eens per week doet zie je er altijd op en top uit! 

10. Het is een investering voor later
Tot slot een gouden tip van Girlscene's Maudy: skincare is een investering voor later. Het is dus helemaal niet gek als je aan het begin van je tienerjaren al met een skincare-ritueel begint. Je doet je hele leven lang met dezelfde huid zoals eerder beschreven is en daarom is het zo belangrijk om je skincare serieus te nemen. Let daarbij op de conditie van je huid. Je huid verandert niet alleen naarmate je ouder wordt, maar ook als het weer verandert. Als je weet wat je huid nodig heeft kun je altijd met skincare op die veranderingen inspelen.

Waarom is skincare volgens jou belangrijk? Wat is jouw beste skincare tip?

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved