9 trends die sowieso van Instagram mogen verdwijnen

Lifestyle door Emily

Op de redactie van Girlscene zijn we stiekem wel een beetje Instagram verslaafd en moeten we om de paar uur even door de Instagram feed scrollen.  Ben jij hier ook guilty aan? Dan heb jij je vast wel eens geërgerd aan de standaard foto's die gewoon té vaak voorbij komen op Instagram, die zogenaamd 'anders' of 'creatief' moeten zijn. Deze Instagram trends mogen toch echt verdwijnen. Sorry not sorry ;-) 

Natuurlijk mag jij helemaal zelf weten wat je wil plaatsen op Instagram, iedereen heeft de keus om je wel of niet te volgen. Trends zijn er om te volgen, maar sommige zijn te erg uitgemolken.

Ps: Ja, we hebben ons ook wel eens schuldig gemaakt aan deze trends, dat wil niet zeggen dat we niet weten dat ze eigenlijk een beetje standaard zijn geworden. ;-)

1. De lunch foto, van bovenaf natuurlijk

 

A photo posted by Chloe Ting (@chloe_t) on


Iedereen weet tegenwoordig dat als je een mooie lunch/brunch foto wilt maken je even moet gaan staan en de foto van boven moet maken. Je wilt natuurlijk iedereen laten zien hoe lekker/gezond/uitgebreid je aan het eten bent. Jaaa, word maar jaloers volgers, dat is stiekem de gedachte achter deze hongerigmakende foto's. Maar ondertussen scrollt iedereen snel door als ze eetfoto's zien staan op hun feed. 

2. De koffie foto

 

A photo posted by COOL 👍🏿 (@juheee123) on


Tja, deze trend past een beetje bij de bovenstaande. Blijkbaar is het enorm belangrijk om iedereen te laten zien wanneer je een lekkere (en mooie) cafe latté besteld hebt. En je voelt je natuurlijk enorm cool als je over de straten paradeert met een Starbucks beker in je handen. Hashtag guilty!

3. De 'From where I stand' foto
 

 

A photo posted by E M ✨ (@emilyvanhooff) on


Heel leuk, maar niet heel origineel meer... Tegenwoordig is het blijkbaar een manier om je #ootd (outfit of the day) the showen. Helaas zie je op deze manier niet heel veel van je outfit mensen! Girlscene's Emily is ook schuldig aan deze trend, zie de foto hierboven ;-). 

4. De 'Ik zit in een vliegtuig en dit is de vleugel'-foto

 

A photo posted by Diesel (@vivekdiesel) on


Ja heel leuk, je gaat op vakantie. We zijn allemaal jaloers, maar geen reden om zo'n standaard foto te plaatsen mensen. We've seen them all! 

5. De random georganiseerde items foto

 

A photo posted by Appleandtravel (@appleandtravel) on


Het is natuurlijk helemaal niet praktisch hoe al deze items zijn uitgestald. Super clean en mooi, maar vinden we het echt interessant om allerlei items kaarsrecht gestyled op onze feed te zien? Uhmm, niet echt. 

6. De kijk-mijn-bruine-benen-foto

 

A photo posted by melissanmoser (@melissanmoser) on


Als deze foto ergens op lijkt, zijn het wel twee hotdogs! Een no go voor de hotdogbenen foto ;-)

7. De 'Ik zit toevallig in mijn mooiste pyjama, met een kop hot choco, bij mijn laptop op een mooi schapenwollenkleed'-foto

Niemand, echt niemand, kan ons vertellen dat ze er in het dagelijks leven ook zo bij zitten. Bovendien is deze foto echt al heeeeeel vaak voorbij gekomen. 

8. Het schapenvelletje

 

A photo posted by Rhiannon (@luckybugxox) on


Op de redactie vinden we het schapenvelletje super mooi, maar man man man... Als er iets is uitgemolken op Instagram dan is het wel het schapenvel! 

9. De duckface foto

 

A photo posted by princehilton (@princehilton) on


Deze had natuurlijk allang moeten verdwijnen, maar nog steeds is de duckface zwaaaaar aanwezig op Instagram. Prima als je deze voor de grap plaatst, maar een serieuze duckface? Nooooo! 

Dat waren de 9 trends die volgens velen van Instagram mogen verdwijnen. Oja, als je er zin in hebt moet je natuurlijk gewoon doorgaan met deze foto's. Doen wij op de redactie misschien ook wel :-). 

Heb jij ooit één van deze foto's geplaatst? Welke Instagramtrend moet volgens jou verdwijnen?