Lifestyle

Heeft jouw huisdier gevoel voor mode?

Heb jij altijd al willen laten zien dat jouw geliefde haarbal, trouwe viervoeter of flappie net zo’n goed gevoel voor mode heeft als jij? Grijp dan snel jouw kans, het is vandaag namelijk ‘dress up your pet day’! Dit is het perfecte excuus om je kat, hond, cavia of konijn te verkleden en een Instagramwaardige fotoshoot te houden. Nog niet overtuigd? Girlscene zet een aantal redenen onder elkaar waarom het leuk is om je diertje te verkleden. 

We kennen allemaal de schattige pakjes die chihuahua’s vaak dragen en anno 2016 zien we dat het steeds normaler wordt om je diertje kostuums aan te trekken. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mopshond van de bekende YouTuber Zoella, zij trekt de gekste outfits aan bij haar hondje. Dit hoeft helemaal niet zielig te zijn, er zijn namelijk genoeg dieren die dit leuk vinden of het nodig hebben om warm te blijven. Girlscene zet een aantal redenen onder elkaar waarom het leuk is om je huisdier te verkleden, bijvoorbeeld met feestdagen zoals Halloween, Kerstmis of gewoon vandaag tijdens ‘dress your pet day’! Zorg er wel voor dat je altijd naar de belangen van je huisdier kijkt en niet naar je eigen belangen. Merk je dat je huisdier het echt niet leuk vindt dat je hem een sjaaltje hebt omgedaan, respecteer dat dan. Want eerlijk is eerlijk, zou het ook niet leuk vinden als je met een outfit moest rondlopen die helemaal niet lekker zit. Neem daarom dit artikel met een korreltje zout. 

1. Wij gebruiken kleding als een vorm van expressie, met kleding kunnen wij onze gevoelens uiten en laten zien wie we zijn. Waarom zou dit niet voor je huisdier gelden? Ook zij verdienen een mogelijkheid om hun unieke karakter te uiten en er fashionable uit te zien. 

2. Waarom komt je kat net op je toetsenbord liggen terwijl jij wilt beginnen aan het uitwerken van een verslag? En waarom springt je hond elke keer enthousiast op wanneer jij opstaat? Je huisdier houdt ontzettend veel van je en wilt graag alles doen wat jij ook doet. Ook kleding dragen dus!

3. Even een serieuzere noot, sommige huisdieren hebben een kledingstuk nodig om warm te blijven. Denk bijvoorbeeld aan kleine hondjes in de sneeuw, zij hebben iets nodig om warm te blijven tijdens het wandelen. Je kunt ze natuurlijk ook warm knuffelen ;-).

4. Jouw huisdier is jouw alles en je bent niet bang om dat te laten zien aan de rest van de wereld, hij is namelijk per-fect. Door hem een unieke outfit te geven valt jouw huisdier pas écht op. Wil je dus dat jouw huisdier gaat shinen, trek hem dan een kek pakkie aan. Wedden dat de andere huisdieren jaloers zijn…

5. Hoe zou jij het vinden om elke dag hetzelfde te moeten dragen? Precies. Waarom moet je huisdier dan wel elke dag met hetzelfde vachtje lopen?

6. Ben jij super fan van Ajax of toch PSV? Het maakt niets uit, want met jouw huisdier heb jij een extra supporter. Verkleed hem in de kleuren van de club en klaar is kees.

7. Stiekem hoop je dat je later een meisje krijgt om matching moeder-dochter outfits te kunnen dragen. Maar waarom wachten? Je kunt nú al matching outfits dragen, met je huisdier. Super cute!

8. De perfecte kerstkaart maak je met jouw huisdier. Pak die camera, kleed je huisdier aan en schieten maar. Check, perfecte kerstkaart is binnen. Dit vergt wel een beetje geduld, dus begin maar alvast in september ;-).

Heb jij een huisdier?

bron, bron