Beauty

Dus zo breng je oogschaduw aan

Weet je ook niet waar je moet beginnen als je 10 oogschaduw kleuren en 4 make-up kwasten voor je hebt? Begrijpelijk. Oogschaduw aanbrengen kan best lastig zijn als je meerdere kleuren wil gebruiken en niet zo goed weet waar alles hoort. Maar no worries, Girlscene vertelt je in dit artikel precies welke oogschaduw je waar aanbrengt. Lees maar mee!

Oogschaduw aanbrengen hoeft niet heel lastig te zijn als je bijvoorbeeld maar één kleur gebruikt. Maar wil je voor een complete look gaan? Dan is een beetje kennis wel zo handig. Hieronder staat precies waar je oogschaduw aan kunt brengen. Volg deze handleiding en je hebt oogschaduw aanbrengen zo onder de knie. Pak je kwasten erbij en beginnen maar!

1. Bewegend ooglid
De eerste plek waar je oogschaduw aanbrengt is op het bewegend ooglid. Het maakt trouwens niet uit of je veel of weinig ruimte hebt op je bewegend ooglid, want je kunt je ooglid optisch groter laten lijken met een licht glanzende oogschaduw of kleiner laten lijken met een donkere matte kleur. Maar je bent natuurlijk vrij om te kiezen welke kleur je aanbrengt! De klassieke manier is in ieder geval om op je bewegend ooglid een lichtere kleur aan te brengen dan op de rest van het oog. Breng de kleur op het bewegend ooglid aan met een platte kwast.

2. Arcadeboog
Een stukje boven het bewegend ooglid vind je de arcadeboog. Als je zachtjes op je arcadeboog drukt voel je de holling van het oog. Dit is een goede plek om diepte te creëren met oogschaduw, net zoals je bijvoorbeeld doet onder je jukbeenderen. Daarom is het mooi als je hier een matte kleur aanbrengt die donkerder is dan de kleur op het bewegend ooglid. Gebruik een fluffy kwast om de kleur goed te vervagen en breng de kleur niet te hoog aan.

3. Buiten ‘V’
Aan de buitenkant van je oog vind je de outer V. Dit hoekje loopt van je onderste wimperlijn naar je arcadeboog. Deze buitenste V kun je aanzetten met een extra donkere oogschaduw om nog meer diepte te geven aan je oogschaduw. Bij smokey eyes is dit vaak zwart, maar voor overdag kun je natuurlijk een lichtere tint gebruiken. Let op: deze kleur is donkerder dan de kleur in de arcadeboog. Gebruik een kwast met een stevige punt om de kleur op z’n plek te krijgen.

4. Bovenste wimperlijn
De bovenste wimperlijn is de lijn langs de wimpers die veel meiden met eyeliner aanzetten. Maar je kunt natuurlijk ook met oogschaduw aan de kwast gaan! Pak een kleine stevige kwast waarmee je een lijn kunt trekken langs je wimperrand. Het mooiste effect krijg je als je een donkere kleur gebruikt, zoals donkerbruin, -blauw, zwart of welke kleur je ook maar wil gebruiken.

5. Onderste wimperlijn
Wil je de look naar een hoger niveau tillen omdat je bijvoorbeeld op stap gaat? Breng dan ook oogscahduw langs de onderste wimperlijn aan. Hiervoor is eenzelfde kwast als die van de buiten ‘V’ aan te raden. Vervaag de lijn goed, want anders oogt het geheel nogal hard. Je kunt spelen met kleuren hier, maar je kunt ook één van de donkere kleuren pakken die je eerder hebt gebruikt.

6. Binnenste ooghoek
Als je de illusie wil wekken dat je ogen verder uit elkaar staan kun je een lichte kleur aanbrengen in je binnenste ooghoeken. Dit is ook een goede tip om net iets wakkerder te lijken! Kies wederom voor een kleine kwast om de kleur aan te brengen of gebruik je vingertop.

7. Wenkbrauwbot
Tot slot heb je nog een stukje huid op het wenkbrauwbot waar je geen oogschaduw hebt aangebracht. Om je ogen te openen en te liften kun je hier een licht (glanzende) kleur aanbrengen als een highlighter. Met deze kleur kun je ook mooi de oogschaduw in de arcadeboog blenden.