Lifestyle

Meisje overleden door shotjes wodka

21

Het was de eerste dag van de kerstvakantie. Net zoals veel meiden ging ook de zeventienjarige Shelby de hort op. Wat een leuke en gezellige avond had moeten worden, draaide uit op een nachtmerrie. De tiener experimenteerde met wodka, maar dat is haar fataal geworden. Be warned, na dit verhaal denk je wel twee keer na voordat je iets teveel alcohol drinkt. 

Shelby zou een gezellige avond hebben met haar beste vriendin Alyssa bij een andere vriendin -Jane- thuis. De ouders en oudere zus van Jane gingen rond 1 uur 's nachts naar bed, maar de vriendinnen waren nog niet van plan om te slapen. Shelby was met zeventien jaar te jong om te drinken, maar was wel heel nieuwsgierig naar alcohol. Met een grote kast vol met drank was de verleiding te groot... 

"Shelby wilde heel graag vijftien shotjes wodka drinken. Waarom ze per se vijftien shotjes wilde drinken weet ik niet. Misschien zag ze het iemand doen op een feestje. Shelby sportte fanatiek, ze was competitief aangelegd", vertelt Alyssa. Shelby begon met de shotjes om 1.08 uur. Een halfuur later had de tiener al tien shortjes weggetikt. Om 1.58 uur had ze haar doel bereikt. Shelby voelde zich hierna meteen niet lekker en werd door haar vriendinnen begeleid naar de wc om te kotsen. Shelby was niet helemaal meer bij bewustzijn en vriendin Jane besloot haar bij de wc te laten met Alyssa, die ook te veel had gedronken. 

 

A photo posted by Kieran Elcock (@ielcock) on

De volgende dag kwam Jane's vader naar beneden, hij vroeg aan zijn dochter Jane hoe het gisteravond was. "Shelby voelde zich niet zo lekker", antwoordde ze, maar ze sloeg geen alarm. Een uur later kwam Alyssa weer bij en trof ze Shelby in verschrikkelijke staat aan. Shelby lag nog steeds naast de wc en bewoog niet meer. Haar hele gezicht zat onder het bloed. Er werd eindelijk alarm geslagen, maar het mocht niet baten. Shelby werd doodverklaard om 9.40 uur. 

Shelby's ouders waren in shock en zaten met heel veel vragen. Waarom had niemand hun dochter geholpen terwijl mensen wisten dat ze in slechte staat was? Die antwoorden zullen ze nooit echt krijgen, maar Shelby's ouders willen wel andere ouders en tieners waarschuwen zodat anderen niet hetzelfde overkomt. Daarom delen ze dit verhaal over hun dochter en geven ze lezingen over alcoholvergiftiging. 

Hoewel Shelby's verhaal met vijftien shotjes wodka in één uur tijd heel extreem is, gebeurt het heel vaak dat tieners te ver gaan met alcohol. Laat dit verhaal een waarschuwing zijn!

Wat vind jij van Shelby's verhaal? Vind jij dat tieners tegenwoordig veel drinken?

Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

21 reacties

 • 3 jaar geleden Fashionismypassion.

  Schaam je. Een meisje van 17 niet weet hoe schadelijk wodka is. Wodka is zowat puur alcohol. Gewoon haar eigen schuld. Haar vriendinnen moesten er wat van zeggen maarja als je in deze tijd nog niet weet hoeveel je moet nemen... Mja... Misschien logisch dat het op haar leeftijd verboden is.

 • 3 jaar geleden xelinex

  sowieso is het discutabel of 15 shotjes wel goed zijn. het is nooit verstandig om in een keer heel veel te gaan drinken vooral als je nog niet echt ervaring met drank hebt. en je moet sowieso nooit zoveel vodka of liquor in zo'n korte tijd drinken.

 • 3 jaar geleden Aziza

  alcohol is misschien inderdaad gevaarlijk en kan gezien worden als harddrugs. Maar om even eerlijk te zijn, ik drink elk weekend en niet bepaald weinig ook, maar hoeveel en wat heb je zelf in de hand. Ik drink veel omdat ik het aankan maar als ik niet meer goed kan lopen of typen stop ik ook gelijk. En daar ligt bij veel mensen de fout, dan drinken ze door in plaats van stoppen en ik denk dat mensen dat moeten inzien, waar hun grens ligt met dingen en niet zozeer hoe gevaarlijk alcohol is.

 • 3 jaar geleden Miss_Lestrange

  "Niks mis met alcohol hoor"

  Nee inderdaad, je lichaam gaat er alleen kapot van en je gaat je ellendig gedragen. En het is harddrugs. Maar echt niets mis mee hoor. Echt niet.

  -.- wanneer gaan mensen toch eens inzien dat alcohol gevaarlijk is? Dat het harddrugs is?! Alleen maar omdat iedereen altijd maar lult over hoe geweldig het is, great.

 • 3 jaar geleden Bakasana

  De instagram van ene kieran elcock is dus ook voor lekker altijd aan een dodelijke zuippartij gekoppeld.

 • 3 jaar geleden Mirjam

  Ik vind het een beetje raar dat er hier wordt gepraat alsof alcohol puur kwaad is en voor zulke dingen zorgt. Dit meisje is ontzettend dom geweest, iedereen weet toch dat je niet in zo'n korte tijd zoveel shotjes sterke drank moet nemen? En haar vriendinnen zijn ook niet verantwoordelijk geweest. Zij laten een compleet dronken meisje gewoon achter.

  Als je goed oplet en niet zulke rare dingen doet is alcohol echt wel prima. Het ligt vaak aan jezelf.

 • 3 jaar geleden Sugarcube

  Wat @destielsmagic zegt, het is natuurlijk triest maar ook enorm dom.

 • 3 jaar geleden Gathering

  natuurlijke selectie dit

 • 3 jaar geleden amLevida

  Niks mis met alcohol hoor, wordt iedereen wat losser van. Maar ik denk dat je meestal, ook zonder kennis van alcohol wel kan snappen dat 15 shotjes in een uur abnormaal is

 • 3 jaar geleden Cece

  Iedereen geeft hier nu alcohol de schuld, maar dat klopt dus niet. Het ligt deels aan de alcohol, maar de grootste factor is onwetendheid. Het lijkt mij en veel anderen logisch dat 15 shotjes wodka in een uur geen goed plan is, maar zij wist dat dus niet. Om dit soort ongelukken dus tegen te gaan moet educatie ingezet worden, verbieden lost niks op. Drink verantwoord en met mate.

 • 3 jaar geleden Lisette

  veel alcohol tast je lever aan. Je kunt ook te veel drinken omdat je niet meteen merkt dat je dronken wordt. Dan kunnen er domme dingen gebeuren.... Ik ga later denk ik geen alcohol drinken.

 • 3 jaar geleden The_Girl_With_Brown_Eyes

  de reden dat ik geen alcohol gebruik.

  wanneer je dronken bent doe je ook domme dingen, je kunt zonder dat je het er bewust van bent iemand verkrachten of pijndoen, misschien wel vreemdgaan... alcohol heeft geen voordelen, enkel nadelen.

 • 3 jaar geleden destielsmagic

  Nou als je niet weet dat je geen 15 shotjes wodka moet nemen in een uur zit er ook een steekje bij je los. Lekkere vriendinnen die hun vriendin niet tegenhouden. Overigens is 'wat teveel gedronken' heel wat anders dan 15 shotjes wodka in een uur. Als je 5 liter water drinkt in een uur kan je daar ook aan dood gaan.

 • 3 jaar geleden Tamarputtman_

  wie wil er nou 15 shotjes in 1 uur drinken, je zou denken dat een 17-jarige beter zou weten...

 • 3 jaar geleden stktje

  Als je nog niet mag drinken dan ga je ook niet drinken

  Het is eigenlijk heel dom dat ze dat deed.

 • 3 jaar geleden koalabeertje

  Ik ken genoeg mensen die fan zijn van alcohol maar heb zelf niet de behoefte er ooit aan te gaan beginnen. Hoewel ik best wat verhalen heb gehoord slaat dit alles... Een goede waarschuwing voor leeftijdsgenoten die dit soort dingen overwegen.

 • 3 jaar geleden Lighthouse

  Ik heet Alyssa... :p

  Maar oke, hoe dom kun je zijn? Op die leeftijd heb je toch wel al genoeg inlichtigen gehad over de gevaren van alcohol! Hoeveel mensen moeten er nog te ver gaan, voordat de jeugd eens goed beseft dat alcohol zo slecht is....

 • 3 jaar geleden Mashi

  Er is een reden dat je als 17 jarige geen alcohol mag. Dat dit meisje zo dom was, ja eigen schuld toch? Wie komt er nou weer bij om zoveel vodka te zuipen, gestoord. Lekkere vriendinnen ook die er niets van zeiden.

  @Turtletimes die meiden zijn niet te jong en onwetend. Ze weten donders goed hoe slecht alcohol is!

 • 3 jaar geleden Nox

  Goed dat jullie hier aandacht aan besteden, het is zo makkelijk om te veel te drinken. Maar het is al wel een oud verhaal, rechtstreeks gekopieerd en niet echt onderbouwd. Misschien was het beter geweest om er een echt artikel van te maken en het meer op Nederland te betrekken?

 • 3 jaar geleden Distel

  Goed om hier inderdaad toch even aandacht aan te besteden. De meeste mensen gebruiken gelukkig nog wel hun gezonde verstand maar helaas deze meiden niet, met verschrikkelijke gevolgen. Snap alleen niet dat die vriendinnen geen alarm hebben geslagen, als één van mijn mijn vrienden/vriendinnen buiten bewustzijn zou zijn dan komt er per direct een ambulance hoor!

 • 3 jaar geleden Claudia

  Hopelijk gaan mensen hier nu niet negatief op reageren. Vindt het zeer goed dat dit ter spraken komt. zoveel tieners die geen idee hebben wat alcohol met je lichaam doet. maar ook genoeg tieners die nieten weten wat ze moeten doen als een vriend/vriendin te ver gaat. Een goede waarschuwing, zeker weten. Vervelend voor de ouders van Shelby!

 1. 1