Lifestyle

Meisje overleden door shotjes wodka

Het was de eerste dag van de kerstvakantie. Net zoals veel meiden ging ook de zeventienjarige Shelby de hort op. Wat een leuke en gezellige avond had moeten worden, draaide uit op een nachtmerrie. De tiener experimenteerde met wodka, maar dat is haar fataal geworden. Be warned, na dit verhaal denk je wel twee keer na voordat je iets teveel alcohol drinkt. 

Shelby zou een gezellige avond hebben met haar beste vriendin Alyssa bij een andere vriendin -Jane- thuis. De ouders en oudere zus van Jane gingen rond 1 uur 's nachts naar bed, maar de vriendinnen waren nog niet van plan om te slapen. Shelby was met zeventien jaar te jong om te drinken, maar was wel heel nieuwsgierig naar alcohol. Met een grote kast vol met drank was de verleiding te groot... 

"Shelby wilde heel graag vijftien shotjes wodka drinken. Waarom ze per se vijftien shotjes wilde drinken weet ik niet. Misschien zag ze het iemand doen op een feestje. Shelby sportte fanatiek, ze was competitief aangelegd", vertelt Alyssa. Shelby begon met de shotjes om 1.08 uur. Een halfuur later had de tiener al tien shortjes weggetikt. Om 1.58 uur had ze haar doel bereikt. Shelby voelde zich hierna meteen niet lekker en werd door haar vriendinnen begeleid naar de wc om te kotsen. Shelby was niet helemaal meer bij bewustzijn en vriendin Jane besloot haar bij de wc te laten met Alyssa, die ook te veel had gedronken. 

 

A photo posted by Kieran Elcock (@ielcock) on

De volgende dag kwam Jane's vader naar beneden, hij vroeg aan zijn dochter Jane hoe het gisteravond was. "Shelby voelde zich niet zo lekker", antwoordde ze, maar ze sloeg geen alarm. Een uur later kwam Alyssa weer bij en trof ze Shelby in verschrikkelijke staat aan. Shelby lag nog steeds naast de wc en bewoog niet meer. Haar hele gezicht zat onder het bloed. Er werd eindelijk alarm geslagen, maar het mocht niet baten. Shelby werd doodverklaard om 9.40 uur. 

Shelby's ouders waren in shock en zaten met heel veel vragen. Waarom had niemand hun dochter geholpen terwijl mensen wisten dat ze in slechte staat was? Die antwoorden zullen ze nooit echt krijgen, maar Shelby's ouders willen wel andere ouders en tieners waarschuwen zodat anderen niet hetzelfde overkomt. Daarom delen ze dit verhaal over hun dochter en geven ze lezingen over alcoholvergiftiging. 

Hoewel Shelby's verhaal met vijftien shotjes wodka in één uur tijd heel extreem is, gebeurt het heel vaak dat tieners te ver gaan met alcohol. Laat dit verhaal een waarschuwing zijn!

Wat vind jij van Shelby's verhaal? Vind jij dat tieners tegenwoordig veel drinken?

Bron

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved