Food

Zo koop, bewaar en snijd jij avocado's het beste!

Avocado's zijn erg geliefd tegenwoordig, ook op de Girlscene redactie! Maar het fruit (ja, het is fruit!) is soms best tricky, vooral qua het kopen en bewaren. Om voortaan geen problemen meer te hebben met jouw avocado's, geeft Girlscene je tips. Zo eet jij vanaf nu altijd een perfecte avocado!

Avocado's kopen:

Truc is om te weten wanneer de avocado rijp is. Zoek dus goed in het schap en leg niet de eerste de beste avocado in je winkelmandje! Ga voor een avocado die bijna zwart is en zacht is als je hem aanraakt. Dan ben je er eigenlijk wel zeker van dat je een rijpe avocado hebt gescoord! 

Avocado's bewaren:

Je moet avocado's nooit in de koelkast bewaren, behalve als je er een hebt die al rijp is en je niet wil dat 'ie te rijp wordt. Als je wilt dat je avocado sneller rijp wordt, moet je hem in een papieren zak bewaren samen met een banaan. 

Avocado's snijden:

Begin met de avocado verticaal doormidden te snijden. Aan een kant zit nu de pit en nu is het nog de truc om die er netjes uit te krijgen. Een handige truc om snel de pit eruit te krijgen: knijp zachtjes op de avocado tot de pit eruit 'popt'. 

Wist je dat een avocado bomvol zit met gezonde voedingsstoffen?:

♥ Vezels
♥ Vitamine B1
♥ Vitamine B2 
♥ Vitmanine B5
♥ Vitamine B6
♥ Vitamine E2
♥ Kalium

Zoek je nog een lekker recept waarin je avocado kunt gebruiken? YouTuber Blogilates heeft 6 verschillende recepten voor je gemaakt en uitgelegd. :-)

Eet jij weleens avocado?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved