Food

Eindelijk een chocolaatje waar je zonder schuldgevoel van kunt genieten!

4

Wie wil er nou niet lekker, maar wel op een verantwoorde en eerlijk manier snoepen? Vanuit deze gedachte is Ridiculously Good ontwikkeld. Een gezond alternatief voor de bekende ‘candybar’. Ontstaan vanuit eigen gemis en gemaakt van de beste rauwe cacao uit Ecuador met vullingen van alleen pure, onbewerkte ingrediënten. Iedereen moet zonder schuldgevoel (op welk vlak dan ook) kunnen genieten van iets lekkers, dat is de missie!

Omdat Shemara, één van de ontwikkelaars niet zo goed tegen bewerkt voedsel kan, zoals bepaalde E-nummers en geraffineerde suikers, en ook last heeft van bepaalde voedselallergieën, is zij altijd recepten aan het omvormen tot maaltijden die ze zonder problemen kan eten. Deze recepten leggen Teun en Shemara nu al 3 jaar vast op hun foodblog.

Tijdens de zoektocht van Shemara en Teun (de tweede ontdekker) naar gezond ‘comfort food’ ontwikkelden ze een candybar die gemaakt is van alleen pure, natuurlijke ingrediënten. Dit was zo’n succes dat ze dachten; hier moeten we iets mee doen. Daarnaast willen ze laten zien dat het ook anders kan. Tegenwoordig wordt de consument continu belazerd en moeten we terug naar een transparante en eerlijke voedselketen waarbij kwaliteit en gezondheid voorop staat.

Maar hoe kan een chocolaatje dan gezond zijn? Cacao is van nature een ontzettend krachtig product. Gebruikt door de Maya’s als medicijn en ook wel het voedsel van de goden genoemd. Het is rijk aan vitaminen, mineralen en is een bom van antioxidanten en avonoïden. Door het verwerkingsproces gaan veel van deze gezonde stoffen verloren. Juist daarom gebruiken ze bij Ridiculously Good cacaobonen die op lage temperatuur geroosterd zijn.

De cacaobonen komen uit Ecuador en behoren tot de beste cacaosoorten ter wereld. In Ecuador wordt gewerkt volgens het Direct Trade principe. Dit betekent dat er zonder grote tussen coöperaties wordt gewerkt zoals bijvoorbeeld in Afrika. Er wordt veel tijd en energie gestoken in het opleiden van de boeren om duurzaam en biodynamisch te produceren om de cacaoproductie op een gezonde manier in stand te houden. Uiteraard krijgen de boeren een goede prijs voor hun oogst en de prijzen liggen daardoor ook hoger dan bijvoorbeeld Fair Trade cacao.

De chocolade heeft een vulling gemaakt van pure en biologische ingrediënten en is verkrijgbaar in twee smaken; Creamy Coconut en Rich Peanut & Date. Het is wat het is. Geen E-nummers, lactose, gluten, geraffineerde suikers, aspartaam, kleurstoffen, conserveermiddelen en andere onnodige toevoegingen. En natuurlijk 100% biologisch. De ingrediënten worden allemaal onbewerkt gebruikt.

Sounds good! Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je het weleens uitproberen? Ridiculously Good is onder andere verkrijgbaar bij verschillende juice- en saladbars, reformwinkels, biologische supermarkten en Vitaminstore.

Vind jij gezond en eerlijk eten belangrijk? Ben jij benieuwd naar deze chocola?  

Beeld: Melanie Weij / About Your Story photography

*Dit is een advertorial

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved