Dit zijn de haartrends van 2016

Beauty door Maudy

Nu de feestdagen achter de rug zijn lijkt de temperatuur steeds meer te dalen. We leven in warme truien en drinken alleen nog maar warme chocolademelk mét slagroom, of course. Nu alles om ons heen verandert wordt het ook weer eens tijd om ons uiterlijk te veranderen en ons een nieuwe coupe te laten aanmeten. Wacht niet langer en kijk snel mee, Girlscene heeft de knapste haartrends van 2016 op een rijtje gezet!

1. Afgelopen seizoen was hij daar opeens: de seventies trend. Sindsdien is de trend niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze trend, naast kleding, ook op andere manieren te zien is. Maak nu je seventies look compleet door een pony te laten knippen. Of je nu gaat voor een wat gewaagder korter exemplaar of eentje die haast voor je ogen valt, met een pony zit jij in 2016 gebakken.

2. 2015 was het jaar van het “hipsterknotje”. Het knotje leidt een eigen leven, maar nu is het tijd voor zijn opvolger. In 2016 zwaaien we het knotje uit en kiezen we voor een andere versie van de half updo. Dit kapsel is gemaakt voor alle twijfelkonten onder ons die niet weten wat ze met hun haar moeten doen. Draag deze trend messy door je lokken vast te zetten met een aantal speldjes. Op deze manier heb je toch je haar uit je gezicht, maar draag je het ook los :-).

 
Hair Comb | Disc Hairband 

 


3. Helemaal trending in 2016 is natuurlijk de coltrui. Qua fashion trend is de coltrui dit seizoen niet meer weg te denken. Wil jij de look helemaal afmaken? Kies er dan voor om je haar casual in je coltrui te stoppen. Super cool in slechts één beweging.

4. Ook de eenvoudige knot doorloopt dit seizoen een verandering. Anno 2016 hoeft de knot namelijk niet meer netjes te worden vastgebonden. Knoop de knot messy en draag hem wild zonder al te veel na te denken.

 
Leaf Hair Clip | Hair Comb


5. Niet alleen de pony is in 2016 geïnspireerd op de seventies trend, ook het touperen is terug van weggeweest. Pak flink uit met je haar, hoe groter hoe beter. Kies voor de ultieme seventies vibe voor een haarband.

  
Buckle Headband | Turban Headband

6. In 2016 zien we de staart vooral laag verschijnen. Kies ervoor om de look clean te houden door de staart strak te dragen. Gebruik je stijltang om je haar ultra sleek te maken.


7. Wat betreft scheiding is er dit seizoen maar een mogelijkheid. Je draagt de scheiding zo laag mogelijk. Punt uit ;-).

8. Dé haarkleur die we in 2016 veel spotten is "bronde". Zoals de naam al doet vermoeden is bronde de kleur tussen blond en bruin. De karamelachtige kleur zorgt voor een extra dimensie in het haar. Deze kleur ontstaat door het zorgvuldig aanbrengen van highlights.


9. Daarnaast zien we in 2016 ook een heleboel warme koperen kleuren, dit is super vrouwelijk en geeft net een beetje extra.

10. Sinds een paar jaar kunnen we niet meer om ombre haar heen. Dit seizoen gaan we voor een meer subtiele look door te kiezen voor een combinatie van verschillende high- en lowlights. Dit zorgt voor een frisse en speelse twist.

Wat vind jij van de haartrends?

Bron, bron, bron, bron