Lifestyle

Dit is hoe laat je moet slapen voor de perfecte nachtrust

Slapen... Is er iets beters op de wereld dan heel lang slapen? Waarschijnlijk niet. Vooral in de winter is er niets fijner dan lekker onder de warme dekens wegkruipen en nog lang niet opstaan. Maar wist je dat je op een bepaald tijdstip kunt gaan slapen voor de perfecte nachtrust? Girlscene ging op onderzoek uit en weet het recept om goed te slapen.

Sommige mensen zweren erbij om iedere avond stipt om 10 uur te gaan slapen, terwijl anderen het gerust 1 uur 's nachts laten worden en hebben er geen problemen mee om vervolgens om 7 uur weer op te staan. Maar wat is nu eigenlijk de perfecte tijd om te gaan slapen? Je hebt vast weleens gehoord dat je 8 uur per nacht moet slapen, maar volgens onderzoek is er daadwerkelijk een tijdstip waarop je 'moet' slapen als je naar de perfecte nachtrust streeft. 

Het schijnt dat 55% van de mensen moeite heeft met goed slapen in de winter. Gelukkig is er goed nieuws, want met de volgende tips schijn je in ieder geval een stuk beter te slapen. Laten we bij het tijdstip beginnen. Hoe laat moet je nu eigenlijk in bed liggen? Wetenschappers zeggen dat 22:37 uur blijkbaar de ideale tijd is om je ogen te sluiten. Zij hebben onder 1000 mensen getest wat die ideale slaapomstandigheden zijn. Girlscene zet die hieronder op een rijtje. 
 


Voor de perfecte nachtrust moet je het volgende doen:
1. Draag een katoenen pyjama.
2. Trek sokken aan.
3. Gooi een extra dekentje over het bed.
4. Ga om 22:37 uur slapen.
5. Slaap op een ganzendonzen kussen.

Et voilà, de perfecte nachtrust. Tijd om het te testen. ;-)

 
 

Hoe laat ga jij slapen?

Bron

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved