News

Meisje van 15 jaar dood door WiFi

'Wat is de code van je WiFi verbinding?' is tegenwoordig één van de eerste vragen die je stelt als je bij iemand thuis komt. Je kan eigenlijk niet meer zonder en bent blij dat het er is (want: ongelimiteerd Instagrammen en appen!). Maar WiFi heeft het leven van een vijftienjarig meisje gekost. Als er geen WiFi was, zou Jenna Fry nu nog leven… 

WiFi is voor de meeste mensen heel vanzelfsprekend, maar wat niet iedereen weet is dat de draadloze verbinding voor sommige mensen een hel is. De vijftienjarige Jenna Fry was allergisch voor WiFi. Het meisje had last van zware vermoeidheid, hoofdpijn en blaasproblemen door de stralingen van WiFi. Jenna had elektrohypersensitiviteit, wat inhoudt dat je overgevoelig voor elektromagnetische straling bent. 

De ouders van Jenna zorgden ervoor dat er geen WiFi meer in huis was, maar helaas nam haar school de klachten niet zo serieus. "Ze moest vaak nablijven en werd regelmatig de klas uit gestuurd vanwege haar lastige houding, maar dit deed ze alleen maar om het klaslokaal uit te kunnen zodat ze geen last meer had van de straling. Jenna kon dan op een plek werken waar ze zich wel kon concentreren", vertelt Jenna's moeder. De moeder heeft de leraren gevraagd of Jenna op een andere plek mocht werken, maar de docenten gaven hier geen gehoor aan. 

Jenna's allergie voor WiFi maakte haar leven onmogelijk. Er is tegenwoordig overal WiFi, dus de tiener had altijd last van haar klachten. Helaas werd het Jenna allemaal te veel. Ze heeft afgelopen week een einde aan haar leven gemaakt. Jenna's moeder probeert nu aandacht te vragen voor elektrohypersensitiviteit en de gevolgen daarvan. "Ik geloof niet dat Jenna haar leven echt wilde beëindigen. Ik denk dat ze het niet langer trok op school', aldus Jenna's moeder.  

Wat vind jij van dit verhaal? Wist jij dat je allergisch kan zijn voor WiFi?

Bron