Lifestyle

Onderzoek: vrouwen vinden mannen met baard aantrekkelijker

9

Een leuke glimlach, een gespierd lijf of weelderig haar om door te woelen... er zijn heel veel dingen die we aantrekkelijk kunnen vinden aan een man. Maar waar we écht allemaal zwakke knieën van krijgen is een man met een baard. Je kan het niet ontkennen, want het is bewezen door onderzoekers. Mannen met een baard zijn nu eenmaal aantrekkelijker dan zonder! Meer bewijs nodig? Lees dan snel verder.

Hipsters zijn alweer een tijdje een begrip, dus we zijn ook al een tijdje gewend aan baarden. Maar toen de baard weer zijn comeback maakte, waren vrouwen in eerste instantie niet heel enthousiast. Er kan veel veranderen in korte tijd, want nu blijkt dat vrouwen mannen met baarden juíst aantrekkelijk vinden. Dat wijst een onderzoek van psychologen uit New South Wales uit.

Tijdens het onderzoek moest een groep vrouwen mannen een cijfer geven op basis van aantrekkelijkheid. Hierbij deden ze twee rondes. De eerste ronde lieten de onderzoekers foto's zien van mannen die zich net hadden geschoren. De tweede ronde toonden ze foto's van dezelfde mannen die zich anderhalve maand niet hadden geschoren. Wat bleek? Vrouwen vinden het aantrekkelijker als een man zich niet heeft geschoren.

Een ander onderzoek wijst hetzelfde uit. Onderzoekers Barnaby Dixson en Robert Brooks verdeelden de baardgroei in vier groepen: glad geschoren, lichte stoppels, veel stoppels en een volle baard. Ze toonden foto's van mannen met baardgroei in de vier groepen aan een aantal vrouwen. Ook hier kwam uit dat vrouwen houden van baardgroei, veel stoppels werd veruit het meest aantrekkelijk gevonden!


We kunnen niet meer om die baard heen... En we kunnen het niet ontkennen; Ryan Gosling is het levende bewijs dat mannen met baard écht aantrekkelijker zijn.

Wil je weten wat mannen aantrekkelijk aan ons vinden? Lees dan dit artikel.

Ben jij het eens met het onderzoek of vind je een baard helemaal niks?

Bron
Beeld: gettyimages

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 4 jaar geleden Traveler

  Nah, die sla ik over.

 • 4 jaar geleden HighLighter

  Ik vind zonder baard toch mooier!

 • 4 jaar geleden koalabeertje

  Bij sommige mannen staat het beter dan bij de andere, het ligt echt aan de persoon denk ik. Maar ik zelf geef toch de voorkeur aan de zachte, pas geschoren wangen van mijn vriend!

 • 4 jaar geleden Lisette  Verschilt per persoon.

 • 4 jaar geleden Distel

  Bij sommige mannen vind ik stoppels/baardje wel heel aantrekkelijk, bij mijn vriend echter totaaaaal niet dus voor mij ligt het net heel erg aan de persoon en of het bij hem past.

 • 4 jaar geleden Wonderland

  Sowieso!

 • 4 jaar geleden Peace

  Erg aantrekkelijk indd!

 • 4 jaar geleden Happines_

  Een verzorgd baardje maakt de man echt wel aantrekkelijker.

 • 4 jaar geleden Lumiere

  Ik vind mannen met baard niet persee aantrekkelijk. Net zoals een gespierde man daar val ik gewoon niet op.

 1. 1