Beauty

12 Tips om jouw fake tan zo lang mogelijk te laten zitten

Hoe handig is een spray of fake tan, binnen tien minuten verander jij jouw winterse huid in een mooie bruine teint met zomerse glow. Love it! Jammer genoeg vervaagt dit kleurtje na een tijdje weer. Girlscene onderzocht hoe jij deze fake tan zo lang mogelijk op je huid kunt laten zitten zodat jij er langer profijt van hebt! 

Je kunt zelf aan de slag met een fake tan, maar nog makkelijker is het om een professional het werk te laten doen. Het is iets duurder natuurlijk, maar dan is het resultaat ook het mooist. Als je ervoor kiest om het te laten doen, doe dan wel even onderzoek waar je dit het beste kunt laten doen. Je kunt vaak ervaringen en reviews op Google zoeken of vraag iemand die je kent naar ervaringen. Tegenwoordig zijn de producten heel goed en hoef je niet zo bang meer te zijn voor de welbekende oranje kleur. Ook gekke witte strepen zijn verleden tijd als je een spray tan neemt. 

 

 

Om je tan zolang mogelijk te behouden moet je deze tips zeker in gedachten houden:

Voor het tannen:

 Begin met het voorbereiden van je huid. Scrub je huid grondig (24 uur) voor dat jij je tan gaat aanbrengen. Dode huidcellen wil je niet op je huid hebben, omdat die ervoor zorgen dat je tan onregelmatig en vlekkerig wordt. De weken vooraf kun je het beste je huid goed hydrateren met voedende bodylotions. 

Scheren en harsen mag tot acht uur voor de behandeling

 Gebruik op de dag van het zelfbruiner geen beautyproducten op je huid. Dat betekent geen make-up, olie, bodylotion, foundation, zeep, parfum en liefst ook geen deodorant. Mascara en lippenstift gebruiken is geen probleem. Dit geldt met name als je een spray tan doet. 

 Het aanbrengen van nagellak is een goed idee, omdat je nagels dan minder snel mee verkleuren. 

Na het tannen:

 Het beste kun je loszittende kleding aantrekken om vlekken zoveel mogelijk te voorkomen. 

 Stel douchen voorlopig nog even uit.

 Wees voorzichtig met het afdrogen met een handdoek. Dep voorzichtig je huid droog.

 Hydrateer je huid iedere ochtend en avond met een bodylotion. Geef extra aandacht aan droge gebieden op je lichaam zoals ellebogen, knieën, voeten en decolleté. 

 Douche zo min mogelijk en gebruik liever geen zeep. 

 Draag een lange broek en een shirt met lange mouwen tijdens het slapen. Dit zorgt ervoor dat de tan niet gaat verplaatsen naar je handen en je handen dus niet donkerder worden. 

Stel het dragen van een beha zo lang mogelijk uit. 

Stel het sporten ook minimaal een dag uit.

Ben jij van plan te spray tannen? Dit zijn de favo producten van de redactie. Bestel ze door op de afbeelding te klikken.


 

Heb jij wel eens een spray tan of fake tan uitgeprobeerd? Hoe pakte dit uit?

Bron, bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved