Food

5 lekkere warme drankjes voor in de winter

Als het zo koud is buiten, zit de Girlscene redactie het liefst op de bank onder een dekentje met een heerlijk warm drankje om ons nog wármer te maken. Het liefste met een romantische film erbij :-). Altijd maar warme chocolademelk is misschien wat saai, dus we hebben wat lekkere receptjes voor andere winters warme drankjes voor jullie op een rij gezet.

1. Glühwein
Een super winters en warm drankje is natuurlijk glühwein. Die kun je op kerstmarkten drinken, maar ook lekker zelf maken. 

Ingrediënten:
1 liter soepele rode wijn (bijv. AH Huiswijn rood)
1 citroen in partjes
1 sinaasappel
1 kaneelstokje 
4 kruidnagels 
suiker

In een ruime pan giet je de rode wijn. Voeg de citroen- en sinaasappelpartjes toe, een doormidden gebroken kaneelstokje en 4 kruidnagels. Laat het mengsel zachtjes verwarmen, laat het niet koken. Laat het minimaal 15 minuten op het vuur staan. Als je de pan van het vuur afhaalt zeef je het mengsel en roer je er suiker doorheen. De hoeveelheid suiker mag je zelf bepalen naar smaak. 🙂

2. Warme appelpunch met gember

Een alcoholvrije vervanging voor de glühwein is warme appelpunch. Weer wat anders en leuk om een keer uit te proberen. 

Ingrediënten:
1 liter appelsap
2 stengels grofgehakte citroengras
4 eetlepels gembersiroop 

Vul een pan met de 100 ml water en citroengras en laat het mengsel zo’n 15 minuten trekken. Voeg de gembersiroop toe en breng het geheel aan de kook. Met een schuimspaan kun je het citroengras uit de pan scheppen. Daarna kun je de drank in een hittebestendig glas of metalen potje serveren. 

3. Roze warme chocolademelk
Hoe leuk is roze chocolademelk?! Weer een keer iets anders en het is heel simpel. 🙂

Ingrediënten:
Roze candy melts 
Warme melk 

Voeg de warme melk aan de candy melts toe en roer! Super simpel dus. Hoeveel candy melts je gebruikt mag je zelf weten, ligt er aan hoe zoet je het wil maken. Om het af te maken kun je wat mini marshmellows toevoegen. 

4. Minty hot choco
Nóg een variant op de warme chocolademelk, een pepermuntversie ervan! Super lekker en winters. Doet een beetje denken aan de lekkere chocolaatjes van After Eight. 

Ingrediënten:
450 ml volle melk
120 ml room of slagroom
120 gram chocolade in stukjes
4 eetlepels gecrunchte zuurstokken óf 1/4 theelepel pepermuntextract

Garnering:
Slagroom
Chocoladevlokken
Gecrunchte zuurstokken

Schenk de melk en de room in een pan en verwarm het mengsel tot het kookt. Als het kookpunt bereikt is, haal je de pan van het vuur en roer je de stukjes chocola en het pepermuntextract OF de gecrushte zuurstok door het mengsel heen. Roer het geheel goed tot het een glad mengsel is. Als het nodig is kun je de pan nog eens op laag vuur zetten om de chocola beter te laten smelten. 

Als het mengsel klaar is kun je het in een beker gieten en spuit er een toef slagroom op. Om het mooi te maken garneer je het met zuurstokjes en geschaafde chocolade. 

5. Speculaas latte

Koffie is heerlijk en een speculaasversie hiervan misschien nog wel lekkerder. Deze variant verkopen ze bij Starbucks, maar je kan het ook gewoon zelf maken!

Ingrediënten siroop:
100 ml water
75 gram basterdsuiker
3 theelepels speculaaskruiden

Ingrediënten koffie:
2 eetlepels van de zelfgemaakte siroop
125 ml melk
75 ml koffie
slagroom
kaneelpoeder

Start met het maken van de siroop. Zet een pan op laag vuur met daarin de basterdsuiker en speculaaskruiden. Laat het inkoken, maar blijf continu roeren. Daarna moet je de siroop laten afkoelen. Voor de koffie meng je de melk met de siroop en warm het op in de magnetron. Voeg hierna twee espresso’s toe. Top het af met een toef slagroom en decoreer het met wat kaneelpoeder. Starbucks eat your heart out ;-). Als je liever lui dan moe bent kun je deze dus ook gewoon bij Starbucks halen! 

Lees hier nog meer ideeën voor lekkere warme drankjes. 

Natuurlijk moeten deze heerlijke drankjes wel worden geserveerd in een super leuke mok ;-). Girlscene zet de leukste onder elkaar. Klik op de afbeelding om te bestellen.

  

Welk drankje ga jij maken voor op een koude winteravond?

Bron, bron, bron, bron, bron

Must reads 👀