News

Zayn Malik onthult de echte reden waarom hij One Direction verliet

Hoewel de vier jongens het prima redden, missen we Zayn Malik nog steeds. Het kwam voor iedereen als een verrassing dat de zanger uit de band stapte. Er werd druk gespeculeerd over de reden waarom Zayn niet langer onderdeel wilde zijn van de boyband. Zayn is voor het eerst openhartig over de échte reden waarom hij One Direction verliet. 1D fans zullen niet blij zijn met zijn ehhh… eerlijke verklaring. 

We spoelen even terug naar juli. Toen kondigde Zayn aan dat hij een contract had getekend met RCA Records en noemde het 'een kans om #realmusic te maken'. Dit viel bij One Direction fans niet in goede aarde, wat zou hij daarmee bedoelen? Nu, acht maanden later, komt hij eindelijk met een verklaring voor zijn uitspraak. En niet per sé één waar 1D fans blij mee zijn… 

Tijdens een interview met The Fader wordt duidelijk dat Zayn's beslissing om de boyband te verlaten best impulsief was. "Ik stond op en als ik heel eerlijk ben had ik zoiets van 'Ik moet naar huis'. Het was iets waar ik vanaf het begin al over nadacht", vertelt de zanger. "Er was geen ruimte voor mij om te experimenteren met muziek. Als ik iets in een R&B stijl zong, moest ik het altijd vijftig keer opnieuw zingen totdat er één popversie bij zat. Die popversie gebruikten ze. Als ik een suggestie deed dan paste dat nooit bij de band". 

Over de échte reden waarom hij de band heeft verlaten is Zayn heel duidelijk: "Ik zou zelf niet luisteren naar de muziek die ik met One Direction maakte". Ouch! Dat valt bij veel One Direction fans verkeerd. "Het management wist heel goed wat ze wilden met de band en ik was er niet van overtuigd. Ik stond niet 100 procent achter de muziek". 

Hoewel het stom is om te horen dat Zayn de muziek van One Direction niet leuk vond, begrijpen we zijn beslissing wel beter. We zijn benieuwd naar zijn solo-album en naar de échte muziekstijl van Zayn! 

Wat vind jij van Zayn's verklaring? Vind je het erg wat hij zegt of begrijp je hem nu beter? 

Bron