News

Dit is hoe een bekende YouTuber denkt over online pesten

Online pesten? Dat is zo gemeen, men weet dat het fout is en toch komt het vaak voor. Zoek een bekende YouTuber op, kies een random video uit en lees de reacties. Grote kans dat je heel veel lelijke comments ziet van mensen. En dat moet die YouTuber gewoon pikken! Gelukkig is er nu een bekende YouTuber opgestaan om er iets van te zeggen. 

Cassey (beter bekend als Blogilates op YouTube) krijgt de ene na de andere verschrikkelijke comment om haar oren geslingerd als zij een foto op social media plaatst of een video publiceert. In een video leest ze reacties voor die mensen plaatsen en jeetje, dat is niet mis. Je zou het maar moeten slikken als iemand zegt dat je geen billen hebt omdat je jezelf uithongert en geen gewicht heft. Of dat je een beetje dik bent en dat je daarom geen advies aan mensen moet geven omdat je niet het juiste lichaam hebt… Geloof ons, dat is echt niet fijn om te horen.

Maar hoe denkt Cassey erover? In deze video haalt ze uit naar de mensen die zulke trieste reacties plaatsen:

Watch on YouTube


Hoe volwassen gaat Cassey met deze reacties om? Uiteindelijk is ze ook maar een mens en er zijn vast wel tijden waarop deze gemene comments haar raken, maar ze kan het in ieder geval goed relativeren. Ze heeft gelijk, want de mensen die online pesten zitten vaak niet lekker in hun vel en reageren zich online af. Maar het is toch lullig als je dan als bekende YouTuber daar het slachtoffer van wordt…

Denk dus altijd na voordat je een reactie achterlaat. Dat maakt de wereld een stuk leuker! 🙂

Hoe denk jij over online pesten?

Must reads 👀