Beauty

8 tekenen dat je te veel make-up draagt

Het is heel leuk om met make-up te experimenteren, maar soms komt het voor dat iemand hier iets te ver in doorslaat. Waarschijnlijk is het niet helemaal de bedoeling om met de verkeerde foundationkleur naar school of werk te gaan en laat je het contouren voor een avondje stappen. Twijfel je of je toch te veel make-up op hebt? Check dan snel de volgende signalen.

Wil je er graag natuurlijk uitzien en toch make-up dragen? Dat kan! Maar hoe weet je wanneer je te veel make-up draagt? Dat lees je hieronder.

1. Je bent onherkenbaar zonder make-up.
Natuurlijk lopen je vriendinnen je niet voorbij als je een dag geen make-up draagt, maar dat betekent niet dat je bij wijze van spreken onherkenbaar bent als je geen make-up draagt. Krijg je dan de vraag of alles wel goed met je gaat? Dan is dat misschien wel een teken dat je te veel make-up op je gezicht smeert.

2. Je ziet de make-up overduidelijk zitten.
Make-up is een handige tool om jezelf net iets frisser te presenteren dan je je daadwerkelijk voelt. Maar wanneer je je make-up overduidelijk op je huid ziet zitten draag je waarschijnlijk een laag (of twee) te veel. In dat geval kun je beter producten uitkiezen die er natuurlijker uitzien op de huid. Of houd rekening met nummer 3…

3. Je brengt te veel lagen make-up aan.
Twee lagen foundation, een dikke plak poeder en drie lagen mascara? Je moet wel heel goed met make-up zijn om dit er natuurlijk uit te laten zien. 😉 Het is heus niet erg om uit te pakken met je look, maar bewaar dat dan bijvoorbeeld voor ‘s avonds. In het daglicht zie je namelijk heel goed hoeveel make-up je daadwerkelijk draagt. Less is more is in de meeste gevallen het mooist.

4. Je huid ziet er cakey uit.
Ziet je huid er veel te gepoederd uit en lijkt het alsof je een dikke laag make-up draagt? Dan ziet je huid er cakey uit, oftewel: je ziet je huid niet meer door de make-up heen en het lijkt alsof je een soort pannenkoek op je gezicht hebt liggen. Gelukkig kan je dat deels fixen door een setting spray te gebruiken. Zo’n spray zorgt ervoor dat je huid er minder poederig uitziet.

5. Je gebruikt matte producten.
Als make-up een matte finish achterlaat is dat perfect voor iemand met een vettere huid, maar tegelijkertijd betekent het ook dat het er sneller onnatuurlijk uit gaat zien. De huid heeft van nature een glans en dat haal je met een matte poeder/foundation weg. Daardoor oogt het al minder ‘natuurlijk’. Als je vervolgens met alleen maar matte producten werkt, versterk je dat effect. Als je wel graag matte producten gebruikt is het aan te raden om steeds een klein beetje te gebruiken en te kiezen voor een losse poeder.

6. Je make-up blijft niet goed zitten.
Hoe meer lagen make-up je draagt, hoe sneller het gaat glijden op je huid. Je kunt het één en ander oplossen door eerst een gezichtsprimer te gebruiken, maar over het algemeen betekent het dat je of te veel make-up gebruikt of met te dikke lagen werkt. Hoe dunner de lagen make-up zijn die je aanbrengt, hoe beter het blijft zitten.

7. Je make-up geeft af.
Geeft je make-up af als je je kleding aan- of uittrekt? Als je iemand een kus op de wang geeft? Als je iemand knuffelt? Is de kraag van je jas vies door make-up? Uh ja, dan draag je of te veel make-up, of je poedert het niet goed af. 😉 Door minder make-up te dragen voorkom je dit.

8. Je mascara gaat snel op.
Over het algemeen doe je ongeveer drie maanden met een mascara. Gaat jouw mascara binnen een maand op? Dan gebruik je ‘m waarschijnlijk héél veel. Of je mascara is van zichzelf al heel droog. Probeer in ieder geval niet met de borstel te pompen in de tube – dan droogt mascara sneller uit – en misschien kun je wel een laagje minder mascara dragen.

Als je op zoek bent naar producten waarmee je niet snel de fout in gaat – als in: met een cakey huid de deur uitlopen – dan zijn de volgende items iets voor jou. Klik op de afbeelding of de beschrijving om naar het product te gaan.

Foundation €10 – Stippling kwast €16,95

Poeder €10,34 – Concealer €3,09

Welke make-up producten zorgen er bij jou voor dat je er natuurlijk uitziet?

Must reads 👀