Fashion

8 tips om je sexy te kleden

Er zijn genoeg momenten waarop je niet kunt wachten om je grote trui uit te trekken en jezelf een sexy outfit aan te meten. Of je nu een leuk feestje hebt of voor een date je klaarmaakt: sexy items aan je garderobe toevoegen kan geen kwaad. Maar er is een dunne lijn tussen sexy en ordinair. Girlscene vertelt je hoe je er sexy uit kunt zien zonder alles weg te geven.

Sexy betekent heus niet (altijd) dat je een topje met zo’n diepe hals moet aantrekken dat je borsten er bijna uitvallen. Wat de Girlscene redactie pas sexy vindt is als je je mooi kunt kleden zonder te veel weg te geven. Met bepaalde stoffen en kledingstukken bereik je dat. Sexy kleden zonder er sletterig uit te zien doe je zo.


Met een V-hals top zit je altijd goed

1. Draag een V-hals
Een V-hals is voor de meeste meiden flatterend. Bovendien laat je daardoor een beetje huid zien zonder dat het meteen too much is. Een V-hals kun je net iets meer sexy noemen dan een ronde hals omdat je meer decolleté laat zien, maar niet meteen alles weggeeft. Met andere woorden: je hoeft er niet veel moeite voor te doen, maar toch zie je er net een tikkeltje sexyer uit. Jasje erover zoals op de afbeelding hierboven en klaar!

2. Kies je stoffen zorgvuldig
De stof van je kleding kan je kleding sexy of casual maken. Kies je voor sexy? Ga dan voor zijde of transparante stoffen. Zijde is een klassieker en transparant kan heel mooi zijn als het niet té transparant is. Het is niet de bedoeling dat je beha te zien is. 😉 Deze stoffen zijn ‘vrouwelijker’ dan bijvoorbeeld denim en daarom meer geschikt voor een sexy outfit.

3. Bloot van boven? Bedekt van onder!
Om er sexy uit te zien zonder dat het een stap te ver gaat, kun je het beste kiezen welk stukje huid je wil laten zien. Ga je voor blote benen en een korte rok? Dan is het mooi om de bovenkant bedekt te houden. Kies je er juist voor om decolleté te laten zien? Bedek dan je benen. Op die manier blijft het in balans en classy

4. Trek strakke kleding aan
Over het algemeen is strakke kleding sexy, maar dat betekent trouwens niet dat je er niet sexy uit kan zien als je lossere kleding draagt. Don’t get us wrong! Toch is de kans groot dat je er in een strakke outfit hot uitziet. Voel je je niet op je gemak in strakke kleding? Denk dan weer aan de balans van tip 3. Ga dan voor een strakke top of blouse of juist een strakke rok of broek. Heb je een buikje? Draag dan een losse bovenkant en een strakke onderkant. Wil je juist je taille laten zien? Kies dan voor een strakke bovenkant en draag het bijvoorbeeld met een flared jeans of wijd uitlopende rok.

5. Koop goede hakken
Met een paar goede hakken kun je iedere outfit sexy maken. In de zomer kun je gaan voor een paar mooie sandalen met hak en in de winter is een enkellaars juist een winnaar. Kies uiteraard wel een paar uit waar je daadwerkelijk op kunt lopen, want als je zelfvertrouwen uitstraalt ben je nog mooier! Voel je je niet prettig met hakken aan je voeten? Je hebt ook laarzen met een hak van maximaal 5 centimeter zodat je iets meer lengte krijgt zonder dat het pijn aan je voeten doet. 


Heb je een buikje? Dan is dit jurkje perfect!

6. Weet wat je staat
Eén van de belangrijkste dingen is dat je je prettig voelt in wat je draagt. Dan straal je dat namelijk uit. Om je prettig te voelen in je (sexy) outfit is een beetje kennis handig. Want welke kledingstukken staan jou eigenlijk het mooist? In dit artikel leer je bijvoorbeeld over welk jurkje bij jouw lichaamsvorm staat. Ben je op zoek naar een rokje? Girlscene helpt je hier verder.

7. Ken je maat
Je kunt nog zo’n sexy outfit uit de kast trekken, maar als je kleding een maat te klein (of juist te groot) is, is het standaard al minder mooi. Te strakke kleding benadrukt ieder vetrolletje dat je misschien hebt terwijl je in te grote kleding verdrinkt. Twijfel je over je maat? Neem dan iemand mee naar de winkels die er kritisch naar kijkt en jou durft te vertellen of het te groot of te klein is. 

8. Benadruk je positieve punten
Heb je geweldige borsten? Prachtige benen? Slanke taille? Weet wat je mooi vindt aan jezelf en benadruk dat. Laat een beetje decolleté zien als je blij bent met je borsten, hul je benen in een leren broek of rok als dat je favoriete lichaamsdeel is en knoop en riem om je taille om je slankste deel te benadrukken. Door je positieve punten naar voren te brengen en de dingen waar je minder blij mee bent te verdoezelen kun je bijna niet fout gaan.

Wat zijn jouw tips om je sexy te kleden?

Must reads 👀