Fashion

Lente modetrends die je nu al kunt dragen

Terwijl iedereen op dit moment alleen aan winterkleding kan denken is de modewereld alweer druk bezig met trends voor de warme maanden. En wist je dat je die trends eigenlijk nu al kunt dragen? Girlscene koos de leukste lente modetrends voor je uit en vertelt je hoe je die voorjaarstrends ook in deze koudere maanden kunt combineren.

Klik op de afbeeldingen of de beschrijving daaronder om de items te shoppen.

Blouse €39,99 – Blouse €20

Strik blouse
Eén trend die absoluut niet in je kast mag ontbreken is het blousje met de strik van voren. De strik hangt rond je decolleté waardoor een ketting ineens overbodig is geworden. Wat zo fijn is van een blouse is dat deze variant gewoon lange mouwen heeft en je het daarom prima nu al kunt dragen. Maak er een stoere outfit van met jeans en een hoed of ga voor een preppy look door de strik blouse te combineren met een rokje en panty.

Blouse €24,99 – Rok €41,18

Ruches
Ruches zijn weer helemaal terug! Herken jij de ruche rokjes nog van jaren geleden? Dat mag deze lente en zomer dus weer. Ruches maken je niet alleen heel vrouwelijk, ze kunnen je rondingen ook mooi benadrukken. En als je geen rondingen hebt is een kledingstuk met ruches helemaal ideaal, omdat het je meer body geeft. Een fijne trend!

Jurk €31,95 – Blouse €28,95

Oranje
Een kleur die iedereen tijdens de komende lente in de kast heeft hangen is oranje. Dit is namelijk dé voorjaarskleur van 2016. Op dit moment vind je waarschijnlijk meer de donkere versie van deze kleur in de winkels, maar als je goed zoekt kun je best prima items vinden voor een leuke prijs. Oranje is een opvallende kleur en juist daarom is het zo geschikt om je (donkere) outfits te laten spreken. Vind je een blouse of een jurk toch nog te koud? Draag er dan een vest of jasje op.

Jurk €28 – Blouse €29,95

Denim
Denim was in 2015 al groot en in 2016 dendert de trend gewoon door. Lichtgewicht denim is één van de beste stoffen voor het voorjaar en de zomer. Als het warmer is draag je misschien een blouse op een rokje of een short en draag je een denim jurk met blote benen en enkellaarzen. Nu draag je het met jeans of een panty en (hoge) boots. Hiermee kun je eindeloos combineren.

Rok €32,35 – Top €29,99

Netstof
Designers zijn er gek op: netstof. We hebben het over een Alexander Wang, Marchesa en Proenza Schouler. De netstof was niet van de catwalk af te slaan. Van top tot jurk en rok, elk kledingstuk kun je in netstof krijgen deze lente. Gecombineerd met een jasje of vest en hoge laarzen rock je deze look ook in de winter.

Jurk €59,95 – Blouse €119,95

Zijde
Een stof die het hele jaar kan maar vooral komende lente populair is, is zijde. Zijde is een dure stof, maar het straalt wel elegantie en klasse uit. Investeer daarom in één zijden item die je zowel nu als straks kunt dragen. And many years to come! Wat dacht je bijvoorbeeld van een zijde jurk? Nu mooi met een panty en iets warms eroverheen, straks prima om op zichzelf te dragen. En als je zijde niet kunt betalen zijn er genoeg stoffen die goedkoper zijn maar er wel op lijken. 😉

Welke modetrends wil jij nu al dragen?