Lifestyle

9 uitspraken die meiden écht niet meer moeten zeggen

13

Vrouwen zijn tegenwoordig veel meer gelijkwaardig aan mannen, mede dankzij alle feministische helden in onze geschiedenis. Toch worden vrouwen nog steeds op andere dingen beoordeeld dan mannen. Het uiterlijk is bijvoorbeeld bepalender voor vrouwen dan voor mannen. Je zou denken 'dat komt alleen maar door mannen', maar vrouwen zelf dragen ook een steentje bij... En jij waarschijnlijk ook, Girlscene zet 9 uitspraken op een rij waar we echt mee moeten stoppen! 

Misschien heb je van jezelf het gevoel dat je super feministisch bent, maar wellicht kun je jezelf toch herkennen in de volgende uitspraken. Deze worden namelijk vaak uitgesproken en de meesten hebben niet door dat het eigenlijk vrij seksistische uitspraken zijn... Dit moet je niet meer zeggen!

1. 'Je ziet er geweldig uit! Ben je afgevallen?'
Deze uitspraak is natuurlijk heel goed bedoeld, maar wat heeft gewicht te maken met hoe geweldig je eruitziet? Op deze manier blijft het beeld van er goed uitzien gecombineerd met dun zijn. Iemand die wat voller is kan er ook geweldig uitzien zonder te zijn afgevallen. Vaak worden dunne meiden in de media als 'perfect' uitgebeeld en dat heeft invloed op veel meisjes. Big is also beautiful! 
 

2. 'Als ik dit opeet moet ik morgen écht naar de sportschool.'
Tja, hier zijn we waarschijnlijk allemaal wel een keer schuldig aan. Je probeert op je gezondheid te letten, maar de geur van de oliebollenkraam heeft je verleid er één te halen. Niks mis mee om op je gezondheid te letten, maar het idee dat je jezelf moet straffen omdat je iets lekkers hebt gegeten wel! Je hoeft niet constant perfect te zijn en je mag zeker ook af en toe een vette oliebol opeten als je daar zin in hebt. 

3. 'Ik ben geen feminist, want mannen behandelen mij goed.'
Feminist zijn heeft niets te maken met hoe de mannen in jouw omgeving je behandelen. Hoe goed jouw omgeving jou dan ook behandelt, feminist kun je nog steeds zijn. Feministen staan voor de gelijkheid van mannen en vrouwen. Denk aan gelijke lonen en kansen. Vroeger hadden vrouwen niet eens stemrecht, dus er is al heel veel gebeurd qua gelijkheid! 
 

 

4. 'Ik ben een feminist, want ik haat mannen.' 
Zoals we net ook al zeiden, feminst zijn heeft niets te maken met hoe jij naar mannen kijkt. En feminisme is absoluut niet hetzelfde als mannen haten! 

5. 'Mannen houden tóch meer van ...'
Waarschijnlijk heb je dit wel eens gezegd tegen een vriendin die zich ergens druk om maakte. Om haar gerust te stellen zeg je dat mannen daar juist van houden. Stop! Je uiterlijk hoeft niet goedgekeurd worden door mannen, je bent goed hoe je bent.

6. 'Meisjes zijn gek.' of: 'Meisjes zijn psycho'.
Als je ooit hebt moeten delen met een ex van je nieuwe vriend, zit de kans erin dat je haar omschreven hebt als 'gek' of psycho'. Dat is iets te kort door de bocht, want een meisje gedraagt zich niet zomaar op een bepaalde manier. Waarschijnlijk is ze in pijn of is haar hart gebroken en laten we eerlijk zijn... Een gebroken hart laat je ook gewoon gekke dingen doen. Hebben we dat niet allemaal eens meegemaakt? 
 

7. 'Jij bent toch knapper dan zij'. 
Deze zin zul je dan vast weer horen van je vriendinnen als jij de ex bent en je ex-partner een nieuwe vriendin heeft. Of jij zegt het tegen een vriendin om haar te troosten. Maar is het echt goed om in te spelen op uiterlijk om iemand te troosten? Op deze manier geef jij het idee dat er een strijd is onder dames met betrekking tot het uiterlijk. Dat moeten we niet willen toch? 

8. 'Waarom ben jij eigenlijk nog steeds single?'
Ook dit is helemaal niet verkeerd bedoeld, maar waarom zou je ervan uit gaan dat het iemands doel is om een relatie te hebben? Tegenwoordig lijkt het zo dat het voor vrouwen een doel is om uiteindelijk te trouwen. Dit zorgt tegelijkertijd voor een angst om single te zijn en vrouwen nemen eerder genoegen met een slechte relatie, alleen maar uit angst niemand anders meer te vinden. Laat je vriendinnen er lekker lang over doen om een echt goede partner te vinden! 
 

9. 'Kan ik dit hebben of maakt dit me dik?'
Accepteer je lichaam en draag de kleding die je leuk vindt. Als jij lekker in je vel zit, hoef jij je niet druk te maken over je gewicht. Wanneer je zelfverzekerd overkomt, zijn andere mensen echt niet bezig hoe dik of dun jij eruitziet in die skinny jeans! Ook Ariana Grande is het eens met de boodschap dat iedereen mooi is zoals je geboren bent. Dit heeft ze erover te zeggen. 

Aan welke uitspraak heb jij je wel eens schuldig gemaakt?

Bron, bron

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved