Struggles die iedereen met lang haar herkent

Beauty door Jasmijn

Mooi, lang haar is geweldig. Worden de dingen allemaal erg awkward dan kun je je achter je haar verstoppen, in de winter houdt je lange haar je oren en nek warm en lange, weelderige lokken die dansen in de wind zijn natuurlijk super sexy. Maar, zo af en toe zorgen die lange haren ook voor behoorlijk wat struggles.

1. Leuk zo’n schoudertas, maar altijd, áltijd zitten jouw lange lokken vast onder die schouderband. Beweegt je schoudertas dan beweegt je hele hoofd mee en dan hebben we het nog niet eens over alle haren die deze bewuste tas al uit je kop heeft getrokken.

2. Zacht briesje? Dat gaat nog, maar met die Nederlandse herfststormen zie jij nog geen twee centimeter voor je. Bij een flinke herfstbui zie jij er in een mum van tijd uit als een verzopen kat en opdrogen, dat duurt een hele dag.

via GIPHY

3. De rits is de vijand.

4. Je oordopjes raken regelmatig verstrikt in je lange lokken en haarspeldjes en clips verdwijnen om dagen later pas terug gevonden te worden.

5. Je schrikt je regelmatig helemaal rot van een haarbal. Die propjes haar uit de was lijken ook zo verdacht veel op spinnen als je niet goed kijkt!

6. Zelfde geldt voor wanneer je een gat in de lucht springt omdat er een insect op je arm loopt. Nope, het is weer gewoon je eigen haar.

7. De kledingroller is je beste mattie. Haren vind je letterlijk overal terug en lijken altijd aan je te plakken. Hoe komt er opeens een heel vlechtwerk aan haar onder de oksel van je gebreide trui?

8. Hahaha, je dacht dat je wel met lipgloss op de fiets kon? Je bent hilarisch!

via GIPHY

9. Last minute je haar wassen is er niet meer bij. Je haar wassen is een project. Er zijn shampoo’s, conditioners, maskers en uitspoelen duurt eeuwen. Daarna komt het drogen.

via GIPHY

10. Het duurt ongeveer drie uur voor je haar droog is. Zelfs met een föhn ben je uren bezig. Plus, je armen zijn al na vijf minuten lam en dan is alleen nog maar de voorkant een beetje opgedroogd. Hadden we al gezegd dat je haar wassen een project is?

11. Je haar krullen of stijlen is al helemaal geen beginnen aan. Twee woorden, negen letters…Duurt lang!

12. Bovenop met seks is een complexe zaak. In gedachten zie je er met los haar uit als een seksgodin, maar in de realiteit komt dit vaak neer op zoenen met een mond vol haar een het risico dat je vriend stikt in een haargordijn.

13. Wanneer een jongen heel zwoel zijn hand door je haar haalt en jij weet dat hij vroeg of laat verstrikt raakt in een web vol klitten. Zeg maar dag tegen dat romantische moment.

14. Knuffelen met lang haar. Nog zo’n mood killer als je weer eens niet kunt bewegen omdat hij op je haar ligt.

15. Je douche overstroomt regelmatig omdat je doucheputje compleet vol zit met jouw haren. Tot grote ergernis van je vader of vriend.

via GIPHY

16. Drie kwartier geleden heb je je haar ontklit en geborsteld en nu zit het al weer in de knoop. Hoe dan?!

via GIPHY

17. Leuk hoor, die jurken met sexy open rug. Jouw haar bedekt alleen je hele rug.

18. Je favoriete party trick is een zonnebril op je achterhoofd dragen alsof je een karakter bent uit The Addams Family.

19. Maar, als je het koud hebt doet dat lange haar ook prima dienst als sjaal.

20. Zware haarbeslissingen moeten regelmatig gemaakt worden. Doe je je haar over je jas en je sjaal of erin?

21. Ja, je wil er echt maar één centimeter afgeknipt hebben en nee, je wil geen bob. Het gesprek dat je bij elk bezoekje aan de kapper met de kapster maakt.

via GIPHY

22. Fietsen, touren in een cabriolet, boven zitten in een open bus. Een vakantie naar een tropisch eiland. Eigenlijk alles wat outdoor afspeelt wordt mega uncool zodra er wind bij komt kijken.

via GIPHY

23. Je besteedt de helft van je geld aan shampoo, conditioners, maskers, olie’s, haarlak, elastiekjes, haarspeldjes en anti frizz producten. Jij bent praktisch verantwoordelijk voor de winst van grote haarmerken.

24. Schattige haaraccessoires zijn niet aan jou besteed.

25. Je haarelastiekje heb je altijd bij je. Je draagt het om je pols alsof het een diamanten armband is. Helaas vindt niemand jouw accessoire chic.

26. Trouwens, het vinden van dat ene elastiekje dat jouw haar omhoog weet te houden was als het vinden van je ware liefde.

27. Wanneer dat elastiekje dan ook breekt, breekt je hart.

28. Hetzelfde met je favoriete borstel. Rust zacht lieve borstel.

29. Je hebt een complete badhanddoek nodig om je haar om je hoofd te wikkelen na het douchen en je haar te drogen.

30. Pfff, handdoekdroog haar? Dat is sowieso een onzin term.

Beeld: iStock