Beauty

7 tips om je haar en make-up te beschermen tegen slecht weer

3

Helaas is in de herfst en winter het Nederlandse weer niet altijd even fijn en moeten we geregeld door windhozen, regen- en sneeuwbuien fietsen. Wij als Hollandse meiden zijn dit inmiddels wel gewend, maar ons haar kan er niet zo goed mee dealen... Hoe jij ook je best hebt gedaan in de ochtend, als je na het fietsen door zo'n bui op school aankomt is er niet veel meer van over. Girlscene geeft je tips hoe jij je mooie kapsel én make-up kunt beschermen.  

1. Kies een kapsel dat regenbestendig is 
Als je een strakke knot in je haar doet of een strakke staart maakt heb je niet veel last van een uitgezakt kapsel door de regen. Gebruik wel even wat gel of haarlak zodat je geen last hebt van pluizige plukken en het goed strak blijft zitten. 
 

 

2. Neem standaard een kleine paraplu mee in je tas
Op die manier ben je altijd goed voorbereid en hoef je nooit met natte kleren en haren de dag door te brengen. Dus onverwachte regenbuien kun jij ook aan! 

3. Zet een hoed op 
Als je niet zo goed bent in multitasken (lees: met één hand sturen en met de ander je paraplu in bedwang houden) is het misschien een beter idee om een hoed te dragen. Deze tip is alleen niet zo geschikt als het hard waait, want dan ben je waarschijnlijk met heel veel moeite aan het proberen om de hoed niet weg te laten waaien...

4. Gebruik producten die beschermen tegen vochtigheid
Naast dat regen je haar kan verpesten, is de vochtigheid in de lucht ook een flinke boosdoener. Een goed idee is om een beetje arganolie in je haar aan te brengen of een ander anti-pluis product. Probeer bijvoorbeeld deze van Lee Stafford. 

  

5. Draag je regenpak
Waarschijnlijk heb jij ook een regenpak in je kast liggen, maar trek jij hem eigenwijs als je bent gewoon niet aan. Maar misschien kun je het beter wel doen en de capuchon goed strak aantrekken, want daarmee bescherm je jouw kapsel het beste! 


6. Draag een pet
Is een hoed niks voor jou en houd je meer van een stoere look? Draag dan een petje! Je ziet er steeds meer bloggers mee rondlopen en het beschermt je mascara én je haar. Dit petje of deze zijn bijvoorbeeld heel leuk :-). 

7. Gebruik een make-up setting spray
Door een make-up setting spray te gebruiken blijft jouw make-up veel beter zitten. Gebruik eerst waterproof producten en daarna bijvoorbeeld deze NYX spray. 

8. Ga voor een wet-look kapsel
Geen regendruppel verpest jouw kapsel als je zelf al een wetlook kapsel maakt. Doe dit door met gel je haar naar achteren te kammen. Ook goed voor als je haar al wat vettig is! Bekijk hier nog meer kapsels die geschikt zijn om je vette haar te beschermen. 
 


Welke tip ga jij gebruiken om je haar en make-up te beschermen?

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved