Tiener onthult wat ze écht moet doen voor een perfect Instagram leven

Lifestyle door Maudy

Kijk jij vol bewondering naar meiden die miljoenen volgers hebben op Instagram, Tumblr en YouTube? Voor de buitenwereld lijkt het alsof deze meiden een droomleven hebben, maar niets is wat het lijkt. De 18-jarige Essena O’Neill uit Australia leidt dit 'droomleven', maar is in real life allesbehalve gelukkig. De Instagram celebrity is gestopt met Instagram en onthult hoe haar leven écht is.

Essena O’Neill is helemaal klaar met internet. Onlangs verwijderde Essena ruim 2000 foto’s van haar Instagram en veranderde haar naam in “Social Media Is Not Real Life”. Om ons bewust te maken van hoe nep en verleidelijk de internetwereld is, besloot ze haar Instagram te veranderen. Onder elke foto beschreef Essena precies wat ze moest doen om de perfecte foto te maken. Deze beschrijvingen zorgen ervoor dat een 'perfecte' foto opeens niet meer zo perfect lijkt… Zo schrijft ze onder andere: “Ik maakte 50 foto’s om tot dit beeld te komen”, en “Ik heb een dag amper gegeten en mijn jonge zusje uitgescholden om mijn buik er zo te laten uitzien”.

 

 

Edit real caption: I was 16 here. 16!!! I did not wear this outfit out of the house, just for the photo. What is the obsession with trying to look older, sexier?

Een foto die is geplaatst door Social Media Is Not Real Life (@essenaoneill) op

 

 

 

 


In het Instagram bericht van 27 oktober schreef Essena dat ze een groot deel van haar jeugd verslaafd is geweest aan sociale media. “In elkaar geknutselde foto's en bewerkte clips worden naast elkaar in een rijtje geplaatst. Het is een systeem gebaseerd op sociale goedkeuring, likes, waardering, kliks en succes gemeten in volgers. Het is een perfect georkestreerd egocentrisch oordeel. Hoe kunnen we elkaar en onze echte talenten zien als we constant naar die van anderen kijken? Veel mensen zitten er zo diep in dat ze zich niet realiseren wat de echte impact van sociale media op ons leven is." aldus Essena.

Essena is ook populair op YouTube. In het onderstaande filmpje legt ze aan haar volgers uit waarom ze gestopt is met sociale media.


Wat vind jij van het verhaal? Kijk jij nu anders naar bekende bloggers?

Bron, bron