Waarom je jouw smartphone 's avonds beter met rust kunt laten

Lifestyle door Emily

We doen het bijna allemaal, ja op de Girlscene redactie zijn we ook heel erg guilty... Voordat we gaan slapen checken we nog even alle social media-kanalen op onze smartphone. Instagram en Facebook moeten we natuurlijk even bijgewerkt hebben. Behalve dat af en toe onze telefoon op onze hoofd valt tijdens het scrollen (ouch...), zijn we ons van geen kwaad bewust. Toch is het blijkbaar niet zo goed voor je om in je bed nog je smartphone te gebruiken. 

Vlak voor het slapen beter je telefoon wegleggen, hoe moeilijk dit misschien ook is. Tenminste, als je een beetje waarde hecht aan je nachtrust. Je smartphone geeft blauw licht af en dat is niet goed voor je. Waarom vraag je je waarschijnlijk af, dat dachten we op de redactie namelijk ook, maar we hebben het voor je uitgezocht. 

Blauw licht is deel van het volledige lichtspectrum waar we iedere dag aan worden blootgesteld door de zon. Als je 's avonds of 's nachts blootgesteld wordt aan dit licht, kan dit schadelijk zijn voor je ogen en het zorgt ervoor dat je minder snel in slaap komt. Het hormoon melatonin wordt namelijk minder aangemaakt door het blauwe licht en laat je dit hormoon nu net nodig hebben om goed te slapen. Je lichaam raakt dus eigenlijk een beetje in de war van het licht. 

De reden dat je telefoon blauw licht uitstraalt is omdat het heel fel is, anders zou je overdag in zonlicht niet op je scherm kunnen kijken. Als je graag iets meer wilt weten over dit onderwerp, of je het nog beter wilt begrijpen, kijk dan vooral even dit filmpje:

Ben jij te verslaafd aan je smartphone om deze 's avonds en 's nachts weg te leggen? Dan herken jij vast deze 30 dingen.

Heb jij ooit moeite met in slaap komen? Ga jij nu je dit weet iets minder op je smartphone kijken voor het slapen? 

Bron, bron, bron