News

Waarom je beter geen geurkaarsen meer kunt branden

De herfst is in volle gang en we genieten van de gekleurde bladeren, Pumpkin Spice Latte's en brandende geurkaarsen. Niks mis mee, toch? Over het laatste hebben we helaas slecht nieuws. Je kamer met de geur van vanille, rozen of lavendel vullen blijkt gevaarlijker te zijn dan je denkt. Na dit nieuws denk je wel twee keer na voordat je geurkaarsen brandt… 

Heerlijk op de bank onderuitgezakt, met een kop thee in je hand, een goede serie voor je en geurkaarsen die branden. Er is geen betere manier om de herfst door te komen. Helaas moeten we dit perfecte plaatje in duigen laten vallen. Onderzoek heeft uitgewezen dat geurkaarsen eigenlijk helemaal niet zo goed voor ons zijn. 

Geurkaarsen zijn schadelijk voor de gezondheid. Omdat we geurkaarsen vaak in slecht geventileerde ruimtes -zoals badkamers- branden en de ramen 's nachts vaak dicht blijven, kunnen de chemicaliën die in de kamer blijven hangen zorgen voor eczeem, astma en huidirritatie. Maar het wordt erger. Onderzoekers hebben ontdekt dat het gebruik van producten die kunstmatig geparfumeerd zijn, kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van tumoren en longschade. Sommige geurkaarsen geven rook af die net zo schadelijk is als sigarettenrook! 

Er is gelukkig ook nog goed nieuws. Er bestaat een veiliger alternatief voor geurkaarsen. Sojakaarsen zijn milieubewust, bevatten geen paraffine waardoor je minder roetvorming hebt en worden bijna altijd verdragen door mensen met astma. En ze geven een heerlijke geur af! 

Schrik jij van dit nieuws? Ga je nu minder geurkaarsen branden of trek je je er niks van aan? 

Bron, bron
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀