Lifestyle

15 tekenen dat je in een volwassen huis woont

Wanneer je jong bent is thuis slechts een plek waar je slaapt tot in de late uurtjes, een vette hap eet en je klaar maakt voor het volgende feestje. Op zaterdagavond ben jij te vinden in de kroeg met een biertje in je hand, je bent tenslotte maar één keer jong. Maar op een gegeven moment zal je merken dat je liever een avondje thuis met vrienden geniet van échte wijn, dan te zuipen in de kroeg. Conclusie: je wordt volwassen! Ben jij al volwassen…?

Naarmate je ouder wordt, zal je thuis veel meer zien als een leefplek in plaats van een snelle tussenstop voor alle feestjes. Girlscene zet een aantal tekenen op een rijtje waardoor duidelijk wordt dat je toch echt als een volwassene leeft en je ook het huis van een volwassene hebt. Schrik niet, dit moment overkomt iedereen ;-).

1. Je hebt een zesdelig servies
Vroeger dronk je uit vijf verschillende glazen en als er iemand kwam eten had iedereen ander bestek #studentlife. Nu niet meer, je hebt een compleet zesdelig servies. Ontbijtbordjes, bekers, mokken, bakjes; alles klopt met elkaar.

Serviesset

2. Je hebt speciale handdoeken voor gasten
Wanneer het om handdoeken gaat ben je heel precies, niemand mag je heerlijk zachte handdoeken aanraken. Mochten er toch mensen blijven slapen dan heb jij een speciaal stapeltje met gasthanddoeken.

Handdoeken set lichtblauw
Handdoeken grijs

3. De koelkast is altijd gevuld
Als arme student was de koelkast gevuld met bier, wijn en boter. Wat was je jaloers op de koelkast die je bij je ouders had. Je weet niet hoe je moeder het voor elkaar kreeg, maar de koelkast was altijd bomvol. Nu jij zelf geld verdient ziet jouw koelkast er ook jaloersmakend uit. Gretig gooi jij in de supermarkt je winkelwagentje vol met de heerlijkste producten.

Smeg koelkast geel
Smeg koelkast licht groen

4. Je eet aan tafel
Nou ja, meestal dan. Je doet je best om de tafel netjes te dekken en eet ook daadwerkelijk aan tafel. Televisie kijken doe je wel weer om acht uur.

5. Je kookt uitgebreid voor visite
Vroeger kon je nog geen ei bakken, nu ben je een net een chefkok. Zonder moeite zet jij een driegangendiner op tafel en je vindt het ook nog eens leuk! Kom maar op met die visite!

6. Je hebt een dure messenset
Die messenset van Xenos kan echt niet op tegen een écht dure messenset uit de kookwinkel. Je wist niet dat het doorsnijden van een broodje zo gemakkelijk was.

Messenset

7. Je gebruikt onderzetters
En je let er ook op dat anderen deze ook gebruiken. Je wilt toch niet allemaal kringen op je tafel?

Onderzetters met marmerprint
Onderzetters van leisteen

8. Je geniet van boodschappen doen 
Je maakt ware kunstwerken van je boodschappenlijstjes en doet net alsof je een deelnemer bent in het programma “Extreme Couponing”. Hoe meer korting, hoe beter.

9. Je hebt een extra slaapkamer
En deze slaapkamer gebruik je niet voor je kleding, hoe verleidelijk ook. Nee, deze kamer dient als studeerkamer. Dit is eigenlijk een codewoord voor babykamer, alleen weet je vriend dit nog niet ;-).

10. Je maakt je huis schoon
Tegenwoordig maak je niet alleen je huis schoon als je moeder langskomt. Nee, je maakt hem uit jezelf schoon(!). 

11. Je hebt echte planten en bloemen
Het tijdperk van kunstbloemen is voorbij, jij bent nu in staat voor een levend wezen te zorgen. Nou ja... Ze gaan in ieder geval niet zo snel meer dood...

12. Je hebt verschillende wijnglazen
Hoe heb je ooit rode en witte wijn uit één glas kunnen drinken? De horror.

Wijnglazen

13. Je hebt kunst aan de muur
De dronken stapfoto’s aan de muur zijn ingeruild voor échte kunstwerken. En je vindt ze ook oprecht mooi.

14. Je investeert in meubels
IKEA move over. Jij koopt nu alleen nog maar meubels die voor langere tijd meegaan. Heel leuk die kastjes van IKEA, maar na drie jaar vallen ze uit elkaar…

15. Je koopt dure wijn
Geen drie euro wijn meer voor jou, jij drinkt alleen nog maar the real deal. Je smaakpapillen zijn je eeuwig dankbaar, je portemonnee wat minder…

Weet je nog niet zeker of je volwassen bent, lees dan nog even dit artikel.

Doe jij dit ook? 

Bron, bron 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved