News

Wow: Nederlandse student krijgt €1000 boete door Popcorn Time

Het is gratis én alles staat erop. Popcorn Time is razend populair en als je het eenmaal hebt geïnstalleerd dan kun je eigenlijk niet meer zonder. Hoe moet je anders je favoriete series en films kijken? Hoeveel mensen Popcorn Time ook hebben, legaal is het niet. Brein heeft bekend gemaakt dat illegale downloaders van films en series in Nederland boetes kunnen gaan verwachten. De eerste boete is al uitgedeeld, een student uit Bemmel moet €1000 betalen... 

Films en series downloaden of streamen. We weten allemaal dat het eigenlijk hartstikke illegaal is, maar toch doen we het. Tja, er gebeurt toch niks als je het wel doet... Maar stichting Brein heeft gisteren aangekondigd dat hier verandering in gaat komen. Illegale downloaders van films en series kunnen in Nederland boetes gaan verwachten. Een loze belofte? In Duitsland worden hiervoor dagelijks boetes uitgekeerd en de eerste Nederlander is hier de pineut van geworden. 

"Ik kreeg gisteren een appje van mijn zoon dat hij iets stoms had gedaan en dat het duizend euro zou kosten", vertelt Mellinda van der Kroon uit Bemmel aan RTL Nieuws. Mellinda's zoon Sander loopt stage in Duitsland en zijn huisbaas kreeg een boete voor het illegaal streamen van films en series via Popcorn Time. De huisbaas had een brief gekregen van de advocaat van Warner Bros. Ze sprak Sander aan of hij misschien illgeaal films gedownload had via haar WiFi. Sander bekende direct.

Vijf afleveringen van The Vampire Diaries zijn hem duur komen te staan. Sander moet een boete van €1090 betalen. Bij de brief zit een acceptgiro en deze moet hij voor aanstaande zaterdag betaald hebben. "Maar wij hebben niet zomaar duizend euro liggen", geeft zijn moeder toe. Betaalt Sander niet, dan volgt een rechtsgang en moet er minstens 1870 euro betaald worden. Maar de student heeft nog meer via Popcorn Time gekeken en daarom zijn hij en zijn familie bang dat er ook andere boetes binnenkomen. 

Sander is inmiddels gestopt met Popcorn Time en waarschuwt anderen voor de gevolgen die het kan hebben. In Nederland zijn er weliswaar nog geen boetes gevallen, maar als we Brein mogen geloven dan moeten we flink oppassen. Be warned! 

Gebruik jij Popcorn Time? Schrik jij van dit verhaal?

Bron
Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved