Welk soort rokje past bij jouw figuur & tips voor de herfst

Fashion door Maxime

Rokjes zijn elk jaar weer lastig om van zomer naar herfst te transformeren. Je korte zomerrokjes kun je eigenlijk niet meer aan en welke soort staat eigenlijk het beste bij jouw figuur? Dan heb je nog niet eens gedacht aan de trends van komend seizoen. Hoe combineer je een rok het beste voor deze herfst? Wij hebben het allemaal uitgezocht en zetten het voor je op een rij.

Niet ieder lichaam komt het beste uit in dezelfde rok en daarom is het leuk om te kijken welke lengte, vorm, stof en kleur het beste voor jou werken. 

Als je een peerfiguur hebt, zijn je heupen het breedste deel van je lichaam. Door een A-lijn rok te kiezen, accentueer je je middel (en dus niet je heupen) en is je lichaam optisch meer in balans. Je hebt super veel mazzel met dit lichaamstype deze herfst, want de A-lijn rok is een van de grootste trends deze herfst. Als je klein bent, staat de mini A-lijn rok je het beste. Door het accent op de middel lijken je benen langer en die lijken daarnaast weer smaller doordat de rok los om je benen valt. 

 

Rok Asos, €39,81

Bij een appelfiguur ben je het breedst bij je middel en buik en je onderlichaam is relatief dun. Om jouw lichaam extra mooi uit te laten komen, kies je voor een rok in je taille met losse stroken. De rok zit dan op het smalste punt van je lichaam en valt over je buik waardoor je middel wordt geaccentueerd. Deze rok is niet heel erg in op dit moment, maar er zijn zeker mooie te vinden. 

 

Rok Boohoo, €12

Heb je een banaanfiguur? Dat betekent dat je heupen, middel en schouders ongeveer even breed zijn. Je hebt een relatief makkelijk lichaam om te kleden. Strakke minirokjes staan je goed, maar eigenlijk kun je alles hebben. De strakke minirok accentueert rondingen die je eventueel hebt en je benen staan in de spotlight. Hoewel dit lichaamstype makkelijke te kleden is (want je hoeft niets te accentueren om iets anders te verhullen), kun je het beste proberen om je lichaam te contouren. Vermijdt lange verticale strepen of kledingstukken. 

Rok New Look, €14,99

Last but not least, het zandloperfiguur. Je hebt rondingen, maar daarnaast ook een goed zichtbare taille. De kokerrok staat je het mooist, omdat de focus op je middel ligt en je dijen licht worden verhuld. Dit type rok is nu ook in en kun je dragen in veel lengtes van halverwege het bovenbeen tot halverwege het onderbeen. Toch is de variant op of net over de knie het mooist, omdat dit de ronding van je bovenlichaam afmaakt. 

Kokerrok Wallis via Zalando, €39,95

Nu weet je in ieder geval welke soort rok bij je lichaam past, maar hoe combineer je het dan voor deze herfst? In streetstyle zien we veel combinaties met sneakers. Een trend waar je absoluut misbruik van moet maken nu het kan, want hoe fijn zitten sneakers?! Wil je toch iets anders? Wat dacht je van laarzen tot over de knieën of gewoon leuke enkellaarsjes? Zorg dat de rest van je outfit wat meer bedekt is door bijvoorbeeld een trui te dragen. Je kunt natuurlijk altijd een panty of maillot dragen tegen de kou. 

 

 

 

 

Vind jij het lastig om een rokje inde herfst of winter te dragen? Zou je vaker zo'n artikel willen zien en waar moet het dan over gaan?