Lifestyle

16 dingen die jij gewoon thuis kunt doen in de herfstvakantie

Een week vakantie… Heerlijk! Een weekje helemaal niks verplicht doen, zeven dagen om helemaal naar jouw zin in te delen. Zeeën van tijd dus! Maar wat ga je met al die tijd doen? Sommige meiden hebben waarschijnlijk hun hele vakantie al volgepland met allerlei activiteiten en shopsessies, maar als jij liever lekker warm binnen blijft heeft Girlscene een aantal goede tips voor je. We hebben namelijk 16 dingen op een rij gezet die jij lekker binnen kunt doen zodat jij je niet hoeft te vervelen! 

1. Maak je eigen pumpkin spice latte
Voor zo'n herfstig drankje hoef jij de deur niet uit. Wat Starbucks kan, kan jij ook! Lees hier hoe je zo'n pumpkin spice latte zelf kunt maken. 
 


2. Maak een Halloween pompoen
Wat past er beter bij de herfst dan Halloween? Juist, helemaal niets! Kom vast een beetje in Halloween sferen door een speciale pompoen te maken. Vraag je je af hoe je dit precies moet doen? Bekijk dan even dit filmpje hieronder waarin het je precies wordt uitgelegd. Vergeet niet er een kaarsje in te zetten om het extra mooi te maken. 🙂

Watch on YouTube


3. Bak een appeltaart
Heb je hier echt een reden voor nodig? Waarschijnlijk niet, maar we geven je graag een goed excuus. 

4. Post een foto van je prachtige pompoen en je heerlijke appeltaart op Instagram
Jouw thuis activiteiten zijn ook zeker Instagramwaardig! En nee, niemand mag een stukje van je appeltaart. 



5. Brei je eigen sjaal
Breien voor oma's? Nee joh. Je hebt nu de tijd dus… Waarom niet je eigen sjaal breien? Of muts. Of wanten. Het is nu al koud, maar het wordt alleen nog maar veel kouder. Jij hebt nu zeven dagen om je goed voor te bereiden op de kou, dus besteed je tijd slim en brei je eigen sjaal. Als je het een beetje goed doet, heb jij voor heel weinig geld je eigen authentieke sjaal.

Werk je liever zonder naalden? Dat kan ook:
 

Watch on YouTube


6. Oefen je make-up skills
Er zijn talloze tutorials te vinden op YouTube die jou kunnen helpen om mega goed te worden met make-up. Misschien als het heel goed gelukt is, toch nog een buitenactiviteit plannen? Een goeie Instagram selfie maken is natuurlijk een must. 😉 #flawless



7. Maak een Sinterklaas/Kerst wishlist
Het hele jaar door heb jij een oneindige wishlist, maar tijdens de feestdagen zijn je ideeën op… Bereid je goed voor en maak je verlanglijst nu alvast, ben je dit jaar verzekerd van awesome cadeautjes. 

8. Netflix and chill
Hier heb jij geen leuke jongen voor nodig. Alleen of met je beste vriendin is dit net zo leuk. Niks beter dan lekker onder een dekentje je favoriete serie te kijken. Misschien met een lekkere pumpkin spice latte erbij? 
 


9. Netflix and more Netflix
Laat dat chill maar even zitten. Niks beter dan de autoplay functie zodat jij zonder moeite alle afleveringen van een seizoen achter elkaar kunt kijken. Binge-watching here we come

10. Vul je winkelmandje op je favoriete webshop
En maak hem vervolgens weer leeg… De honderden euro's die je hiervoor nodig hebt, staan helaas niet op je rekening… Maar een meisje mag dromen, toch?!

11. Verkoop je oude kleding
Als je een aantal items toch heel graag wilt hebben, is het een goed idee om een extra zakcentje te verdienen. Dit kan makkelijk door de kleding die jij niet meer past of draagt te verkopen. Dat kan bijvoorbeeld heel goed hier op het Girlscene forum.

12. Stel nieuwe outfits samen
Je hebt helemaal geen nieuwe kleding nodig om er anders uit te zien! Combineer vaste items eens op een totaal andere manier. Draag die jurk eens als rok door er een trui overheen te dragen of draag je favo blouse onder een mooie trui. Als je inspiratie nodig hebt, check dan het leuke filmpje hieronder:
 

Watch on YouTube


13. Maak een fotoboek
Een fotoboek dat je echt in je handen kunt houden is toch wel iets leuker dan op je computer door je foto's bladeren, toch? Bovendien kun je een fotoboek op je eigen creatieve manier heel erg persoonlijk maken. Twijfel je nog? Lees dan hier vijf redenen om je te overtuigen. 

14. Start je eigen blog/vlog
Altijd al een blogger of vlogger willen zijn? Stop met dromen en start met doen! Iedere blogger is ergens begonnen en hoe eerder je begint, hoe beter. Twijfel niet aan jezelf en maak gebruik van je vrije tijd die je er nu in kunt stoppen. Want veel tijd gaat het je zeker kosten! 

15. Organiseer een high-tea
Wie zegt er dat je zelf geen heerlijke high tea in elkaar kunt zetten? Ook leuk om al je vriendinnen iets te laten maken, gegarandeerd veel lekkere hapjes en een gezelige high tea voor een stuk minder geld. 

16. Harry Potter marathon
Nodig al je vrienden uit en bekijk alle acht delen achter elkaar! Geen Harry Potter fan? Twilight, The Lord Of The Rings, The Hunger Games of Men in Black kunnen ook! Goed excuus om een hele lading popcorn weg te werken. Want, bij een film hoort popcorn right?!

Heb jij nog meer leuke ideeën voor in de herfstvakantie?