Lifestyle

De 5 beste ideeën voor een opgeruimd bureau

Je bureau opgeruimd houden kan een hele opgave zijn. Je werkt er bijna altijd aan en moet de hele tijd wisselen van schriften, boeken, pennen, post-its en noem maar op. Als je dan zo’n handig bakje heb staan voor pennen, zit er na een week meer andere troep in dan je pennen of erger: je stoot hem van je bureau. Dat kan natuurlijk een stuk handiger en makkelijker en daarom heeft Girlscene vijf DIY filmpjes opgezocht.

Deze filmpjes geven je de simpelste, maar meest stijlvolle oplossingen voor het opruimen van je bureau. Houd er rekening mee dat het vaak een zooi wordt omdat je constant weer dingen moet wegstoppen in laatjes of kasten. Het is handiger als je je spullen stijlvol op je bureau wegzet. Deze filmpjes geven daar de leukste oplossingen voor.

Watch on YouTube

In deze tutorial wordt je liefde voor quotes gecombineerd met een goede oplossing voor al je pennen. Het is heel simpel om te maken en ben je toe aan een nieuwe quote? Maak dan gewoon een nieuwe.

Watch on YouTube

Deze DIY is super handig. Op je bureau heb je vaak meerdere opladers liggen, zoals die van je telefoon, tablet en laptop. Heel irritant al die snoeren, vooral als je voor de zoveelste keer per ongeluk de helft van je spullen van je bureau trekt. Eventueel kun je het dezelfde grootte geven als je laptop, zodat je die er mooi op kunt zetten. Zo neemt de doos ook nog eens minder ruimte in.

Watch on YouTube

Hier laat Bethany Mota zien hoe je je bureau opleukt met handige spullen, maar ook hoe je gewoon leuke spulletjes voor op of bij je bureau kunt maken. Zo maakt ze een vaas die eruitziet als een parfumfles van Chanel en dat ziet er verrassend leuk uit.

Watch on YouTube

Ben je eigenlijk je hele bureau gewoon zat? Koop geen nieuwe maar maak er iets nieuws van met een paar simpele trucs. Hier maakt vlogger Ann van plakplastic met een marmeren print een heel mooi bureaublad. Je ziet bijna niet dat het niet echt is. Op het eind van het filmpje heeft ze nog een te leuke tip voor het vastmaken van potten voor onder andere pennen en clipjes.

Watch on YouTube

De meiden in deze film laten zien hoe je super leuke bakken maakt van gaas. Heel handig, want zo kun je de spullen die je erin doet gewoon zien en houd je overzicht. Wil je het niet zien? Ook daar hebben ze een leuke oplossing voor. Zet het gewoon op je bureau of maak bijvoorbeeld verschillende groottes en maak die weer aan elkaar voor je pennen en dergelijke.

Heb je toch geen zin om zelf aan de slag te gaan, maar wil je wel een gezellig en opgeruimd bureau? Deze spulletjes zijn ideaal voor op je bureau en zijn ook nog eens mooi. 


Hema pot, €3 (kleinere versie, €2)

Hema bakje, €4

V&D organizer, €24,95

Bol.com sprayverf, €11,49

Hema zelfklevend papier, €1,50

Welke ideeën vind jij het leukst?