Muziek: nieuwe albums en favorieten van oktober

Lifestyle door Maxime

De donkere dagen komen er weer aan en waar word je nou blijer van dan van muziek? De muziekwereld zit nooit stil en we gaan jullie daarom op de hoogte houden van de leukste nieuwtjes, fijnste nummers en favorieten van de redactie op het gebied van muziek. Wil jij weten of er van jou favoriete artiest een concert is aangekondigd of misschien wel een nieuw album? Heb je inspiratie nodig of geen zin om eindeloos door Spotify-lijsten te scrollen? Na de zomer favorieten zetten we nu iedere maand alles wat je moet weten op een rij.

Nieuwe Albums

De Zweedse Avicii heeft zijn nieuwste album gelanceerd, genaamd Stories. Een aantal nummers, zoals Waiting for Love, werd al eerder gelanceerd. Volgens de DJ is het album een samenstelling van allemaal verhalen die hij graag wilde vertellen. Voor het album is hij dichtbij zijn eigen geluid gebleven, waarbij hij akoestische invloeden combineert met elektronische muziek (zoals duidelijk te horen is in Wake Me Up), maar dat heeft hij voor dit album wel anders vertaald. Van het nieuwe album is dit nummer erg fijn:

Deze maand is er een kleine primeur op eigen bodem. Far East Movement (je weet wel, van Like a G6) komt tijdens Amsterdam Dance Event naar Amsterdam om hun nieuwste single Push te lanceren. Op 15 oktober geeft de groep uit Los Angeles een show in de Desmet Studio's met een aantal andere artiesten. De show is maar toegankelijk voor 250 gasten, dus voor kaarten moet je snel zijn. 

Andere albums die in oktober uitkomen:
♥ 2 oktober: Janet Jackson - Unbreakable
♥ 2 oktober: Rudimental – We The Generation
♥ 9 oktober: Selena Gomez – Revival
♥ 9 oktober: The Game – The Documentary 2
♥ 16 oktober: Demi Lovato – Confident
♥ 16 oktober: John Newman – Revolve
♥ 23 oktober: 5 Seconds Of Summer – Sounds Good Feels Good
♥ 30 oktober: James Morrison – Higher Than Here 

Favorieten van de redactie
Op de redactie hebben we ook onze favorieten. Het zijn nummers waar we op dit moment heel blij van worden, maar die niet per se nieuw zijn. Heb jij een favoriet? Laat het ons weten! 

Danique
♥ Confident  - Demi Lovato
♥ Lush Life - Zara Larsson

Emma
♥ Sweater Weather – Neighbourhood
♥ What Do You Mean? – Justin Bieber

Renee
♥ Drag Me Down – One Direction
♥ On My Mind – Ellie Goulding

Maudy
♥ Hide Away – Daya
♥ Without You – Oh Wonder

Emily
♥ Right Hand – Drake
♥ Runnin' – Beyoncé ft. Naughty Boy

Maxime
♥ Headlights – Robin Schultz
♥ Younger - Seinabo Sey (Kygo Remix)

Ben je benieuwd naar sommige nummers of wil je ze allemaal luisteren? Je kunt ze hieronder beluisteren en eventueel de afspeellijst volgen op Spotify. 

Wat vind jij van dit artikel? Mis je nog iets? En vooral: wat is jouw favoriete nummer op dit moment?

bron, bron, bron