Lifestyle

10 feiten over Disneyland Parijs die jij nog niet wist

Disneyland Parijs kennen we allemaal, een magische plek waar je waarschijnlijk graag weer op bezoek gaat. Het roze sprookjeskasteel, de Disneyfiguren en de Space Mountain komen waarschijnlijk als eerste in je op als je aan het park denkt, maar wist je deze dingen ook al over Disneyland? Op de Girlscene redactie wisten we deze feiten nog niet en delen ze graag met jullie. 🙂

♥ De officiële opening was op 12 april 1992 om 09:01u, om even heel precies te zijn.  

♥ Het scheelde niet veel of Disneyland Parijs was niet eens in Parijs. Disney zocht eigenlijk een warme locatie in Europa, wat goed past bij de parken in Florida en Californië. Maar de centrale locatie van Parijs gaf uiteindelijk toch de doorslag. 

♥ In November 2011 verwelkomde het park zijn 250 miljoenste (!!!) bezoeker. 

♥ In het park is een geheim ondergronds tunnelsysteem. Deze wordt gebruikt door de werknemers om snel van de ene kant naar de andere kant van het park te gaan en eventueel snel om te kunnen kleden. 

♥ Oorspronkelijk heette het park Euro Disney, maar de Europeanen associeerden dit te veel met werk en financiën en dit was terug te zien aan het aantal bezoekers. Daarom is het aangepast naar Disneyland Parijs. 

♥ Er zijn een heleboel (zwerf)katten in Disneyland Parijs. De organisatie is er blij mee omdat ze helpen met het verminderen van de muizen (behalve Mickey en Minnie natuurlijk) en het ongedierte in het park. Ze geven de katten voedsel en brengen de kittens naar een opvangcentrum.

♥ De attractie 'It's A Small World' zou eigenlijk maar een tijdelijke attractie zijn, maar door het grote succes is 'ie in ieder park neergezet. (Waarschuwing voordat je in de attractie gaat: dat liedje krijg je niet meer uit je hoofd…) 

♥ Het Disney kasteel in Parijs is nog een stukje sprookjesachtiger dan die in de andere parken. Dat komt doordat kastelen in Europa een stuk normaler zijn en daarom moest de versie in Parijs de andere kastelen overtreffen.

♥ Lilly's boutique in Main Street is toegewijd aan de vrouw van Walt Disney, ja je raadt het al, Lilly. Als je goed kijkt kun je ook foto's van de twee zien in het winkeltje.

♥ The King of Pop – Michael Jackson – heeft Disneyland in Parijs ook ooit bezocht! 

♥ De Space Mountain in Parijs is de allersnelste variant van deze klassieke achtbaan. Je wordt heel hard 'de ruimte' ingeschoten in deze rit! 

♥ Er werken maar liefst zo'n 15.000 medewerkers in het park met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. Al die medewerkers werken in 500 verschillende disciplines. 

♥ Disneyland zal nooit af zijn! Walt Disney zijn woorden zijn: "Het park blijft groeien, zolang er nog maar fantasie over is in de wereld."

Behoefte aan nog meer Disney feiten? Check dan vooral de video hieronder van een Engelse Disney fan!

Watch on YouTube


Houd je van Disneyland Parijs? Praat dan vooral verder in dit topic op het Girlscene forum.  

Heb jij Disneyland Parijs ooit bezocht?  

Bron, bron

Must reads 👀