Fashion

Maudy droeg één maand lang dezelfde zeven kledingstukken

"Maar ik heb niets om aan te trekken", is een zin waarin menig meisje zich herkent, maar afgelopen maand had Girlscene's stagiaire Maudy écht niets om aan te trekken. De hele maand oktober mocht ze namelijk maar zeven kledingstukken aan. Ja je leest het goed, 7(!). Benieuwd hoe ze deze maand overleefd heeft? Lees dan snel verder…

Mijn kledingstukken tijdens de challenge:
Zwarte broek: Weekday
Jeans: Mango
Zwart shirt: Urban Outfitters
Streepjes shirt: Cos
Witte blouse: Sissy Boy
Zwart shirt lang: Cos
Jas: WE

Week 1
Donderdag 1 oktober
Eén maand lang met zeven kledingstukken doen, easy! #justkidding. Kleding ligt bij mij erg gevoelig. Ik kan in huilen uitbarsten als mijn favoriete shirtje niet schoon is, of kom te laat omdat ik niet weet wat ik aan moet. Uitgerekend ik ga deze maand deze challenge aan. Het leuke is dat ik de challenge ook nog eens zelf bedacht heb… Ik ben erg benieuwd of ik het vol ga houden, mijn agenda zit nu al vol met allerei afspraken en alleen al de gedachte dat ik hetzelfde aan moet geeft me kippenvel. Maar goed, er zijn ergere dingen op de wereld dus ik moet me niet zo aanstellen. Nog maar negenentwintig dagen…

Maandag 5 oktober
Dit weekend telde eigenlijk niet helemaal mee, ik was namelijk ziek en veel verder dan mijn pyjama kwam ik afgelopen dagen niet. Daarom was het ook geen straf om vandaag mezelf weer in een redelijke outfit te hijsen. Voor nu blijven de outfits basic en typically me, maar ik heb al wel wat dingen bedacht om ze in de aankomende weken wat spannender te maken. Ik moet namelijk nog 26 outfits..

Top: Urban Outfitters | Broek: Weekday | Schoenen: Dr. Martens | Horloge: Daniel Wellington

Week 2
Vrijdag 9 oktober
Ik ben nu één week bezig met de challenge en voor mijn gevoel begint het moeilijke gedeelte nu pas. Ik heb namelijk alles al één keer aangehad en moet nu proberen creatief te zijn met mijn outfits. Erg lastig voor een meisje dat leeft in basic outfits. Deze challenge is wel goed voor mijn wasmachine, ik hoef maar steeds een paar dingen te wassen. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Maandag 12 oktober
Vandaag was het wel even lastig. Ik ging onverwacht naar de MTV EMA pre-party en de dresscode was black tie. Heel leuk allemaal, maar ik had natuurlijk niets om aan te trekken. Uiteindelijk koos ik maar voor de witte blouse en zwarte broek. Dit was de meest classy outfit die ik kon maken.

Woensdag 14 oktober
Ik merk dat ik het niet meer leuk vind om mijzelf aan te kleden. Ik heb niet echt het gevoel dat ik er leuk uitzie en voel me ook minder op mijn gemak. Ik wist wel dat kleding een grote invloed had, maar dat ik met tegenzin zou opstaan had ik van tevoren niet gedacht. Natuurlijk zijn er honderd combinaties te verzinnen met de items die ik heb, maar ik heb er gewoon geen zin meer in. Wel droom ik over de rest van mijn kledingkast, wat verlang ik naar dat ene jurkje, dat topje en die blouse…


Top: COS | Broek: Weekday | Schoenen: Converse x Comme Des Garçons Play | Horloge: Daniel Wellington | Lippenstift: Bourjous Rouge Edition Velvet Hot Pepper

Week 3
Vrijdag 16 oktober
Ik ben helemaal klaar met mijn kledingstukken. Ik verlang naar mijn kleding die thuis zielig op de hangertjes blijft hangen. Ik heb ik mijn hoofd al honderd outfits samengesteld met deze kleding en moet constant mijn shopping craving onderdrukken. Daarnaast is het buiten ontzettend koud en wil ik heel graag warme truien aan. Zucht. Steun. Klaag. 

Dinsdag 20 oktober
Zoals te zien is op de foto's, is poseren niet mijn favoriete hobby. Ik blijf mezelf waarschijnlijk herhalen, maar ik mis mijn eigen kledingkast. Op kantoor zullen ze ook wel denken dat ik gek ben. Zelfs de zin om te winkelen is afgenomen. Wel handig als arme student ;-).


Blouse: Sissy Boy | Broek: Mango | Schoenen: Other Stories
Blouse: Sissy Boy | Broek: Mango | Schoenen: Other Stories | Jas: WE

Week 4
Vrijdag 23 oktober
Ik tel de dagen af tot november. Ik krijg langzaam ook een hekel aan mijn kleding. Zelfs variatie in sieraden, make-up en haar zorgen niet meer voor originele outfits. Ik kan niet wachten tot november!

Donderdag 29 oktober
Mijn challenge avontuur zit er bijna op! Wil je weten wat mij eindoordeel is? Check dan snel de video onder het artikel!


Top: Cos | Broek: Weekday | Schoenen: Nike Arimax | Horloge: Casio

Watch on YouTube

Gaan jullie deze challenge ook proberen? Wat zijn jouw favoriete zeven kledingitems?

Must reads 👀