De beste mascara ooit! Of toch niet...?

Beauty door Renee

10 keer meer volume! Valse wimpereffect! Eindeloze wimpers! Als cosmeticamerken ergens goed in zijn, dan is het wel beloftes verzinnen voor hun nieuwste mascara. Niet heel spannend allemaal, maar de nieuwste mascara van Rimmel trekt wel onze aandacht. Je hebt voor de Super Curler namelijk geen wimperkruller nodig! Maar werkt het? Girlscene test het uit.

Onlangs werd ik - Girlscene's Renée - uitgenodigd door Rimmel om kennis te maken met een gloednieuwe mascara: de Super Curler volume & curl mascara. Normaal gesproken kom ik niet zo vaak op events waar 'slechts' 1 mascara gelanceerd wordt, maar deze mascara schijnt heel bijzonder te zijn. Je hebt namelijk geen wimperkruller nodig volgens Rimmel en dat trekt meteen mijn aandacht. Ik kan niet zonder wimperkruller en sceptisch als ik ben wil ik weleens testen of Rimmel de belofte waar kan maken. Het kan nogal moeilijk zijn om de bomen door het bos te zien als je een mascara probeert uit te zoeken, dus Girlscene helpt je bij deze een handje. Normaal gesproken schrijven we niet vaak een artikel over slechts één product, maar door de belofte van de mascara willen we er wel 800 woorden aan wijden. ;-)

Over bomen gesproken: de Super Curler mascaraboom tijdens de lancering was zó leuk dat het even Kerst leek:

 

Deze mascara boom wil ik voor kerst ✨ @rimmellondonnl #mascara #tree #beauty #makeup #photooftheday #love

Een foto die is geplaatst door Renée (@reneemulckhuijse) op

Oké, over naar de mascara zelf. Dit zegt Rimmel erover:
"Klaar om je wimperkrultang te dumpen? Ontdek het geheim van de push-up volume en krulhoudende krachten die je niet teleurstellen. Rimmel Londen's nieuwe 24HR Super Curler mascara bevat een krullende polymeer, dat niet alleen je wimpers krult maar deze krul ook tot wel 24 uur vasthoudt."


Verder zegt Rimmel dat de mascara een unieke formule bevat met een super krullende polymeer dat zorgt voor een langhoudend effect. Kijk, dan heb je mijn aandacht te pakken! Eenmaal thuis wil ik niets liever dan de mascara testen, dus dat heb ik natuurlijk ook gedaan. De mascara beoordeel ik op de volgende punten:
Belofte
Prijs
Mascaraborstel
Formule
Buildable 
Resultaat

De belofte staat hierboven al geschreven, dus laten we overgaan op de prijs. De Rimmel Super Curler mascara ligt in de schappen voor €13,49. Dat is trouwens een normale prijs voor de 'duurdere' merken in de drogisterij. Voor een L'Oréal, Maybelline of Max Factor mascara betaal je ook zoiets.


Dan de mascaraborstel. Het is een borstel die je kunt verwachten als een mascara je gekrulde wimpers belooft, namelijk een oogvormige borstel die de contouren van de wimpers volgt zoals Rimmel het omschrijft. Zo'n borstel lift de wimpers vanaf de wimperaanzet tot de puntjes. Hieronder zie je een goede close-up van de mascaraborstel.


Door de vorm van de borstel worden de wimpers 'omarmt'. De perfecte borstel voor gekrulde wimpers!


De formule van de mascara is niet per se nat zodat je niet een paar minuten moet wachten totdat je wimpers droog zijn, maar ook niet droog. Het zit er mooi tussenin, dus dat betekent dat je mascara niet na één maand al is uitgedroogd. Tijdens het testen heb ik ook gekeken of de mascara buildable is en ik kan je vertellen dat het zeker zo is! Deze mascara kun je namelijk ook als topcoat over je bestaande mascara heenbrengen zonder dat je meteen spinnenpoten krijgt, heel fijn. En dan het resultaat...


Dit is het eindresultaat nadat ik de Rimmel Super Curler mascara heb gebruikt zonder wimperkruller. Als ik het vergelijk met andere mascara's die ik zonder wimperkruller heb gebruikt zie ik zeker dat deze mascara meer voor mijn wimpers doet. Op de tweede foto rechts zie je dat er wel degelijk krul in mijn wimpers zit en op de onderste foto's zie je dat mijn wimpers een stuk langer zijn. Toch blaast de mascara mij niet omver. Zelfs niet na twee lagen.


Dit is het eindresultaat nadat ik de Rimmel Super Curler mascara heb gebruikt met wimperkruller. Zeker op de eerste twee na-foto's zie je het verschil met en zonder wimperkruller. En ik moet zeggen: met wimperkruller vind ik de mascara veel mooier, sorry Rimmel! De wimpers zijn langer en er zit meer krul in, zoals ik het graag zie. Mijn ogen zien er ook nog eens wakkerder uit, wat mooi meegenomen is.

Conclusie
Komt Rimmel de belofte na? Aan de ene kant wel, aan de andere kant niet. De wimpers zakken niet in - wat vaak wel mijn issue met mascara is -, maar toch vind ik mijn wimpers er een stuk beter uitzien als ik de mascara gebruik met wimperkruller in plaats van zonder. Het idee van de mascara vind ik heel leuk en meiden die wimpers hebben die makkelijk krullen zouden heus geen wimperkruller nodig hebben. Ikzelf ga toch liever voor deze mascara met wimperkruller. Het eindresultaat vind ik namelijk wel heel mooi en daarom zou ik deze mascara een 8 geven!

Cijfer: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10

Wat vind je van het eindresultaat? Gebruik jij een wimperkruller voor mascara?