Video Lifestyle

16 hotspots in Gent waar je absoluut naartoe moet

Het is misschien wel de sfeervolste stad van België én je kan er geweldig shoppen. We hebben het over Gent. Girlscene's Danique en Emma brachten een bezoekje aan deze schone (letterlijk en figuurlijk ;-)) stad en namen de vlogcamera mee. Zij ontdekten de stad voor jou zodat je precies weet waar je moet zijn als je een keer naar Gent wilt. En geloof ons: daar wil je naartoe, want Gent is zó leuk!

Het enige wat er nodig was om Girlscene's Danique en Emma naar Gent te krijgen, was een uitnodiging van onze Belgische collega's Belmodo.be. Zij lanceerden hun nieuwe (prachtige!) design en dat moest natuurlijk gevierd worden. Als je gek bent op fashion en alles daar omheen, neem dan zeker eens een kijkje op de vernieuwde website. Naast Belmodo's grote party was het ook het uitgelezen moment om Gent in te duiken en deze bijzondere stad beter te leren kennen.

Bekijk de vlog om de sfeer van Gent te proeven en onder de video vind je onze hotspots:

Klik hier als je de video niet kunt zien.
Klik hier om te abonneren.

Disclaimer: we zijn er anderhalve dag geweest dus we hebben helaas niet de hele stad kunnen ontdekken. Des te meer reden om nog een keer terug te gaan ;-). Als jij nog een hotspot hebt die hier mist, laat het weten in de reacties!

Eten & drinken

Julie's House
Kraanlei 13
Dol op taart, cupcakes en goede koffie? Dan ben je bij Julie's House aan het goede adres. En wát een adres, want het is midden in het historische centrum gelegen. Het interieur is knus en gezellig. Danique en Emma vinden dit dé perfecte spot om even bij te komen van het winkelen met een lekkernij en een kop koffie. Onze aanraders: de carrotcake en de marshmallow met chocolade. Góddelijk.

Moor & Moor
Jakobijnenstraat 7
Healthy fans opgelet! Bij Moor & Moor kun je gezonde ingrediënten kopen en ontbijt, brunch of lunch scoren. Mocht je zin hebben in iets avontuurlijks dan kun je de gedroogde sprinkhanen of wormen proberen.

Casa De Las Tapas
Corduwaniersstraat 41
Danique en Emma hebben hier tapas gegeten, een goede bodem voor het feest dat ze later in de avond hadden. Probeer vooral de dadels met spek, die zijn héérlijk!

OR
Walpoortstraat 26
Koffieliefhebber? Bij OR drink je misschien wel het beste kopje koffie van Gent. De eigenaren gaan zelf op zoek naar de beste bonen en daarom is de kwaliteit van de koffie zo goed.

Bidon
Bidsomkaai 25
Nederlanders houden van fietsen en laat Bidon nou nét fietsen met koffie en lekkernijen combineren. Een hotspot die jouw bezoekje zeker waard is.

Jack
Oude Schaapmarkt 1
Houd je van burgers? Dan kun je terecht bij Jack. Goede Vlaamse frieten erbij en je maaltijd is compleet!

't Galgenhuisje
Groentenmarkt 5
Het allerkleinste café waar je ooit een drankje hebt gedronken. Het is niet alleen het kleinste café van Gent (ter illustratie: het terras is groter dan het café zelf), maar ook het oudste. Reden genoeg om er iets te drinken. Als je van bier houdt al helemaal, want je kunt er een aantal Belgische speciaalbiertjes drinken (want ja, je bent toch in België).

Kraampjes met Gentse neuzen (Cuberdon)
Groentenmarkt
Dit is hét snoepje van Gent. Het is een kegelvormig snoepje en het heeft een harde buitenkant en een zachte binnenkant. Het smaakt fruitig. Het recept is geheim en er staan twee kraampjes op de Groentenmarkt die beide beweren hét originele recept te hebben. De concurrentie tussen de twee kraampjes is zo heftig dat de eigenaren met elkaar op de vuist gingen. Als straf mochten ze een halfjaar geen Gentse neuzen meer verkopen op de Groentenmarkt, waardoor het snoepje nog populairder werd. Gelukkig gedragen de eigenaren zich nu en kun je ze kopen, leuk als souvenir.

Sightseeing & musea

Boottocht
Bij vrijwel elk grachtje in het centrum
Hoe kun je een stad nou beter leren kennen dan door een boottocht te maken? Danique en Emma wisten het wel. Met een gids leer je alles over de stad en de geschiedenis.

Gravensteen
Sint-Veerleplein 11
In Gent en omgeving vind je een aantal kastelen, maar kasteel Gravensteen is absoluut de mooiste.

Huis van Alijn
Kraanlei 65
Prachtig ingerichte museumkamers brengen kleine en grote geschiedenissen van de gewone man en vrouw in de 20ste eeuw tot leven. Een leuk en origineel museum dat niet aanvoelt als een echt museum (lees: saai).

Gent Verlicht
Oude Vismijn
Als het donker wordt dan gaan de sfeervolle lichtjes aan. Heel bijzonder en gezellig om door Gent by night rond te lopen (vooral met je lover ;-)).

Shoppen

Primark
Langemunt 54
Gent heeft een enorme Primark in de binnenstad en het beste van alles: het is er rustig! Ook is het aanbod enorm, dus je kunt er je modehart zeker ophalen.

Ydee
Onderbergen 21
Een prachtige interieurshop met simpele, strakke items voor je kamer. Niet heel goedkoop, wel mooi!

PIET Moodshop
Sint-Pietersnieuwstraat
Gek op interieur? Dan moet je zeker naar PIET Moodshop! Ze hebben er van alles, van leuke kopjes tot hippe lampen. Echt een must als je iets leuks zoekt voor in je kamer of huis!

Bellerose
Kortedagsteeg 40
Niet de goedkoopste kledingwinkel, maar wel een mooi Belgisch merk waar je hippe items voor je garderobe kunt scoren.

Ben jij weleens naar Gent geweest? Heb jij nog aanraders?

 

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved