Hét nieuws dat Instagram compleet gaat veranderen

News door Maudy

We besteden uren aan het maken van dé perfecte Instagram-foto's en laten soms zelfs ons eten koud worden (oeps, guilty!) om een leuk kiekje te maken. We kunnen wel zeggen dat Instagram meer is dan een hobby, maar dit zal wel eens kunnen veranderen... Instagram komt nu namelijk met nieuws waardoor je Instagramfeed compleet gaat veranderen.

Van dit Instagram-nieuws worden we helaas niet zo blij, binnenkort kunnen we namelijk advertenties verwachten tussen onze timeline. Deze zet komt niet geheel onverwacht, Instagram toont namelijk al in andere landen advertenties. Nu is het de beurt aan Nederland.

Je gaat op Instagram geen schreeuwende banners tegenkomen of advertenties aan de zijkant van de timeline. De advertenties verschijnen namelijk geheel in de stijl van Instagram, als een echte foto. Het enige onderscheid zit hem in een label met het opschrift "gesponsord". Daarnaast zal het in de toekomst waarschijnlijk ook mogelijk worden om direct producten te kopen die verschijnen in je timeline. Hier worden we dan wél weer blij van!

Instagram heeft aangegeven dat de eerste advertenties de "aankomende weken" te zien zullen zijn. Het kan dus nog even duren voordat je daadwerkelijk zelf een advertentie voorbij ziet komen.

Aangezien Instagram in 2012 gekocht werd door Facebook was het al vrij snel duidelijk dat de applicatie vroeg of laat advertenties zou gaan bevatten. Facebook deed dit zelf namelijk ook al.

Wat vind jij van de advertenties? Ga je nu minder vaak op Instagram zitten?

Bron, bron