Food

Gezond afvallen doe je zo

Veel meiden zijn tegenwoordig bezig met gezond zijn en streven naar een gezond gewicht. Een veel voorkomende fout is te weinig eten om af te vallen. Misschien zal dit in eerste instantie even helpen om sneller af te vallen, maar uiteindelijk werk je jezelf alleen maar tegen. Girlscene legt je uit hoe dit werkt en geeft tips hoe je beter te werk kunt gaan als je gewicht wilt verliezen. 

Bekijk je lichaam als een auto die brandstof nodig heeft. Te veel brandstof is onnodig, maar met te weinig brandstof kan de auto niet rijden. Met andere woorden; je lichaam heeft brandstof nodig om te kunnen functioneren. Als je lichaam niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, gaat het alles wat wel binnenkomt zo intensief mogelijk gebruiken. Vetten worden veel sneller opgenomen in het lichaam en spieren worden gebruikt om energie te leveren. 


Het gevolg is dat je eindigt met minder spieren en mogelijk meer vetten in je lichaam. Spieren zijn juist nodig voor je metabolisme, ze verbranden vetten in je lichaam. Bovendien heeft het beperken van voedsel ook nog effect op je humeur. Het kan je geïrriteerd en oncomfortabel maken, ook wel “hangry” genoemd (hongerig en boos). Niet helemaal de bedoeling! Sowieso is het heel moeilijk om het weinig eten lang te volhouden. Een beter idee is om deze zeven tips te volgen:

1. Begin de dag met een uitgebreid ontbijt.

2. Snack ongeveer drie uur later. Bijvoorbeeld een lekker stuk fruit of crackers met je favoriete beleg. 

3. Lunch in de vroege middag.

4. Na ongeveer drie uur mag je weer snacken. 
 

5. Houd je diner bescheiden. Het beste is om je avondmaal kleiner te houden dan je ontbijt en lunch. Men zegt niet voor niets: ontbijten als keizer, lunchen als een koning en dineren als een bedelaar. Eet lekker veel groente!

6. Als je voor het slapen nog honger hebt, neem dan een kleine, lichte snack. Dus geen chips of koekjes, maar eerder rijstwafels met een dun laagje pindakaas of juist nog wat yoghurt.

7. Luister naar je lichaam! Als je écht honger hebt, eet dan wat. Twijfel je tussen trek of honger? Drink dan eerst een glas water. Als de honger na tien minuten is weggetrokken, verwisselde je lichaam het gevoel van dorst met honger. 

Als je op zoek bent naar wat meer steun tijdens het afvallen, kun je in dit topic praten met andere Girlscene meiden over het fit worden. 

 
Meergranen Rijstwafels  /  Biologische Maiswafels

 
Griekse yoghurt  /  Pindakaas light

Hoe vaak eet jij op een dag? 

Bron, bron

Must reads 👀