Lifestyle

7 redenen waarom je op citytrip moet naar Luxemburg

Naar welke stad wil jij voor de volgende citytrip? Waarschijnlijk staat Luxemburg niet bovenaan jouw lijstje, maar boek je eerder een reisje naar Londen, Parijs of Berlijn. Terwijl Luxemburg een hele goede optie is! Althans, als je van winkelen, shoppen (er is een Sephora!), eten, uitgaan en sightseeing houdt ;-). Girlscene's Emma ging op persreis naar Luxemburg om de stad voor jou te ontdekken. En ze heeft de vlogcamera meegenomen om alles vast te leggen. Kijk je mee?

Watch on YouTube

Klik hier als je de video niet kunt zien
Klik hier om te abonneren

1. Luxemburg heeft heel veel te bieden in korte tijd
Luxemburg zegt je misschien niet zoveel -ik wist totaal niet wat ik moest verwachten van de stad- en dat kan de reden zijn waarom je nog nooit hebt nagedacht over een citytrip naar Luxemburg. Is er wel genoeg te doen? Ik kan je vertellen dat je er hetzelfde kunt doen als in Berlijn of Barcelona. Shoppen, terrasjes pakken, cultuur snuiven, musea bezoeken, bar hoppen… Genoeg te doen dus! Bovendien is het leuk om je door een stad te laten verrassen en dat zal zeker gebeuren als je net als ik geen beeld hebt bij Luxemburg.

2. Het is dichtbij
Niemand heeft zin om uren te reizen voor een korte citytrip. Dit hoeft gelukkig niet als je naar Luxemburg gaat. Je bent er zo met de Thalys of met het vliegtuig. De stad is dichtbij huis, dus een perfecte bestemming voor als je de eerste keer op citytrip gaat met vriendinnen of je vriend(in). En ze spreken er Frans, Duits én Engels, dus zeker weten dat jij je kunt redden in het land.

3. Vrijwel alles is te voet te doen
In Luxemburg heb je niet (veel) te maken met reistijd. Hoe chill! Denk maar eens aan hoeveel tijd je meestal kwijt bent aan ingewikkelde metrosystemen en bussen… zonde! Luxemburg is een kleine stad en je kan dan ook alles te voet doen. Binnen no time ben je van het oude centrum naar Kirchberg (het nieuwe deel met o.a. shopping mall Auchan en een aantal musea). Super handig!

4. Het is een bruisende stad
Er wonen misschien niet zoveel mensen in Luxemburg, maar dat betekent niet dat er 's avonds niks te doen is. Als je 's avonds de stad in gaat dan leeft de stad helemaal op! Het is daarom een super leuke stad om heen te gaan met je vriendinnen. Luxemburg heeft zelfs een eigen brouwerij, in de wijk Rives de Clausen. 's Avonds is dit een populaire plek voor een bruisend nachtleven. Er zijn overigens wel meer bars dan clubs en ze zijn tot ongeveer 1 à 3 uur 's nachts open. Feesten tot in de late uren kan dus niet, maar waarschijnlijk ben je ook te moe van alle dingen die je overdag hebt gedaan.

5. Het is de perfecte stad voor een relaxte citytrip
Soms heb je behoefte aan een citytrip, maar in veel steden kan de drukte je teveel worden. Hoe irritant als je uren in de rij moet staan om een trekpleister te bezoeken en omver wordt gelopen in de winkelstraten. Dat gebeurt niet in Luxemburg. Het is een stad die nog niet ontdekt is door het grote publiek, dus je kunt shoppen en trekpleisters bezoeken zonder rijen. Halleluja!

6. Je kunt er fantastisch winkelen
Er is een Sephora, ik herhaal, er is een Sephora! Als dat geen goede reden is om naar Luxemburg te gaan dan weet ik het ook niet meer ;-). Luxemburg heeft een breed aanbod aan winkels, van high end winkels tot budget winkels. In het oude centrum vind je een Ladurée (yes!), maar ook en Zara en H&M. Voor Sephora moet je zijn in de straat met budget winkels, Avenue de la Gare (de eerste straat waar je terechtkomt bij het station, dus het shoppen kan meteen beginnen!).

7. Het is een romantische en sfeervolle stad
De straatjes van Luxemburg zijn schattig en enorm sfeervol. Super romantisch om doorheen te struinen met je geliefde. Als je een keer weg wil met je vriend(in), Luxemburg is your city.

Meer informatie over Luxemburg? Ga naar visitluxembourg.com.

Ben jij weleens in Luxemburg geweest?