Simpel en lekker! 5 ontbijtjes voor als je bijna niks in huis hebt

Food door Emily

Je wekker gaat af en je hebt geen zin om op te staan, maar de gedachte van een lekker ontbijtje doet je uit je bed springen! Je loopt hoopvol naar de koelkast en… NIKS? Helaas komt het soms voor dat er niet zo veel in huis is en je wel grote honger hebt. Soms moet je gewoon een beetje creatief zijn met de weinig ingrediënten die je hebt! Wij presenteren je 5 ontbijtjes waarvoor je weinig ingrediënten nodig hebt.

Pittige tosti

Benodigdheden:
-Sneetjes brood
-Kaas
-Cayenne peper of eventueel een andere peper
-Eventueel wat vleeswaren (chorizo, achterham, gerookte ham)

Een tosti is altijd lekker, maar een beetje saai. Spice it up met cayenne peper. Dit geeft veel meer smaak en als je wilt, dip je het in een lekker sausje die nog in de koelkast staat.

Omelet à la koelkast

Benodigdheden
-2 eieren
-Alles wat er nog in de koelkast staat 

Een omelet, lekker en goed vullend. Kijk even goed in de voorraadkast en koelkast voor wat je door je eitje heen kan gooien! Denk aan uitjes, paprika, kruiden, knoflook, sambal, verschillende groentes, melk, appel, feta, champignons of spinazie. Alles kan! Let wel een beetje op de combinaties, niet alle ingrediënten zijn lekker bij elkaar.

Een geroosterde boterham met pindakaas en vlokken

Benodigdheden: (spreekt een beetje voor zich ;-))
-Brood
-Pindakaas
-Vlokken

We kennen allemaal de boterham met pindakaas en hagelslag, probeer ook een keer de variant met vlokken! Niet iedereen is fan, maar denk even aan een Reese’s peanut butter cup of Ben & Jerry’s pindakaas ijs, dat is ook chocola gecombineerd met pindakaas en toch ook heel lekker?! Zie deze boterham als de ontbijtversie van de peanutbutter cup en smullen maar! Maak het nog lekkerder door de sneetjes brood even te toasten.

Mix van cornflakes

Benodigdheden:
-Alle beschikbare cornflakes in huis
-Melk of yoghurt
-Eventueel wat fruit

Had je zin in een bakje cornflakes, maar is de doos bijna leeg? Zoek naar nog meer praktisch lege dozen cornflakes/cruesli/muesli. Gooi het allemaal in een bakje en enjoy! Vaak is zo’n combinatie zelfs nog lekkerder dan het origineel :-) Extra tip: als je ook nog fruit in huis hebt, voeg het toe om het nog nét wat lekkerder te maken. 


Broodje leftovers

Benodigdheden:
-Afbakbroodje of geroosterde boterham
-Leftovers van de dag ervoor

Dikwijls blijft er nog iets over van het avondeten van de dag ervoor, gooi dit niet weg! Vooral gemarineerd vlees is de volgende dag nog lekker(der). Heb je nog wat vlees en groenten over, maak het warm en vul een broodje ermee. Heeeerlijk!

Wil je nog meer ontbijt inspiratie? Klik dan hier voor nog meer heerlijke ontbijtjes.

Heb jij ook nog ideeën voor hele simpele, maar lekkere ontbijtjes?

Bron beeld